Засолка грибів гарячим способом
(покроковий рецепт з фото)
Розповім вам, як зробити засолювання грибів гарячим способом в домашніх умовах. Я на цей раз вибрала грузді, гриби економічні, але від цього не менш смачні. Спробуйте, вам сподобається таке блюдо!
Перед вами простий рецепт засолювання грибів гарячим способом. Смачні та ніжні гриби з тонким смаком, не надто солоним і не гострим, не дуже "непоказним", але при цьому і не таким, щоб аж дух захоплювало. Немає, це досить простий рецепт, а смак виходить дуже збалансованим. Рекомендую!
- Грузді - 1.5 кілограма
- Вода - 5 літрів(4 літра для варіння, один літр для розсолу)
- Сіль - 12 Ст. Ложок (полоовіна для варіння, друга частина в розсіл.)
- Перець горошком - 12 штук
- Перець духмяний - 5 штук
- Гвоздика - 1 штука
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Парасольки кропу - 8 штук
1. Дуже ретельно промиваємо і чистимо гриби. Складаємо у велику каструлю чисті грибочки, потім заливаємо її на дві третини 4 літрами води, в якій потрібно попередньо розвести сіль. Варимо півгодини і і обов'язково видаляємо всю піну.
2. Зварені гриби залишимо остигати в цьому ж розсолі до абсолютно холодного стану. А поки підготуємо банки: простерілізуем їх і кришки. Гриби промиємо холодною водою і залишимо в друшляку, щоб вся вода стекла.
3. Змішаємо все спеції. Тепер просто викладаємо досить щільно грибочки по банкам, перекладаючи їх спеціями. А потім заливаємо розчином води і залишилася солі і закриваємо поліетиленовими кришками.
4. Через два тижні за бажанням гриби можна законсервувати за допомогою металевих кришок. І ось така краса в результаті виходить! можете дегустувати.