Засолка волнушек гарячим способом
(покроковий рецепт з фото)
Любіть домашні заготовки з грибів? Тоді цей простий рецепт засолювання волнушек гарячим способом буде як не можна до речі. Дуже ароматні, пікантні і апетитні грибочки на вашому столі порадують всіх.
Відразу хочу відзначити, що засолювання волнушек гарячим способом в домашніх умовах - це дуже простий процес, який з легкістю повторить навіть новачок на кухні. Готові грибочки перед вживанням найкраще вимочити в воді, потім промити і заправити за смаком.
- Вовнянки - 1 кілограм
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Часник - 3-5 зубчиків
- Перець - 1 За смаком
- Перецьь горошком - 7-10 штук
1. Беремо ось такі апетитні грибочки (близько 1 кілограма).
2. Промийте їх як слід під проточною водою, щоб видалити все сміття.
3. Очистіть їх (в тому числі і під капелюшком).
4. Наступний етап, який передбачає цей простий рецепт засолювання волнушек гарячим способом, - варка. Доведіть до кипіння воду у великій каструлі. Додайте 1 столову ложку солі, і акуратно опустіть туди грибочки. Варіть на середньому вогні близько 15-20 хвилин.
5. За цей час можна очистити і подрібнити часник. На дно тари викладайте тонкий шар грибочків, присипте сіллю, перцем, часником, поки гриби не закінчаться.
При бажанні можна використовувати фруктові листя (вишні, наприклад) або хрін.
При бажанні можна використовувати фруктові листя (вишні, наприклад) або хрін.
6. Далі встановіть невеликий вантаж зверху і забудьте про гриби приблизно на 25-30 днів. Ось така натуральна і дуже апетитна закуска у нас виходить. Можна пригощатися!