Засолка опеньків гарячим способом
(покроковий рецепт з фото)
У грибний сезон хочеться зробити багато смачних і різноманітних заготовок. Іноді маринованих грибів зроблено багато, ось тоді і можна скористатися засолкою. Я віддаю перевагу гарячого способу.
На мій погляд, такий спосіб заготівлі більш безпечний. Адже після термічної обробки знищуються мікроби. Але більш 20 хвилин кипіти опеньки не бажано, т.К. Гриби стають жорсткими.
- Опеньки - 500 грам
- Сіль - 20 грам(+0, 3 ст.Л. Для варіння)
- Кріп сухий - 4-5 штук (парасольки)
- Часник - 2 зубчики (великих)
- Лавровий лист - 2 штуки
- Чорний перець - 10 штук (горошком, запашний)
- Чорний перець - За смаком (мелений)
- Вода - 2 склянки
Підготуйте необхідні інгредієнти. Опеньки повинні бути заздалегідь вимитими і почищені.
Помістіть гриби в каструлю, залийте склянкою води, додайте 0, 3 ст.Л. Солі і доведіть до кипіння. Злийте воду. Залийте знову склянкою води, поставте на середній вогонь, після закипання варіть 20 хвилин.
Після гриби відкиньте на друшляк.
Візьміть глибоку тару. На дно поламайте половину кількості кропового парасольок, наріжте 1 зубчик часнику, половину кількості запашного перцю, лавровий лист.
Покладіть на спеції 1/2 частина грибів від кількості грибів, посипте 1/2 частиною солі від зазначеної кількості.
Зверху розкладіть спеції і часник. Викладіть другу частину грибів, засипте сіллю, що залишилася і додайте залишилися спеції і часник.
Зверху покладіть тарілку, а на неї поставте вантаж. У такому вигляді відправте в прохолодне місце на 1 тиждень.
По закінченню часу, гриби розкладіть в чисті, сухі банки. Закрийте і і зберігайте в прохолодному місці.
Перед подачею, до грибам додайте ріпчасту цибулю і ароматне масло. Із вказаної кількості інгредієнтів вийшло 2 баночки об'ємом по 0, 22 L. Смачних вам заготовок!