Рецепт Засолка опеньків гарячим способом фото

Засолка опеньків гарячим способом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Опеньки
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю , Літні
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 1
Час приготування: 30 хв.

У грибний сезон хочеться зробити багато смачних і різноманітних заготовок. Іноді маринованих грибів зроблено багато, ось тоді і можна скористатися засолкою. Я віддаю перевагу гарячого способу.

Опис приготування:

На мій погляд, такий спосіб заготівлі більш безпечний. Адже після термічної обробки знищуються мікроби. Але більш 20 хвилин кипіти опеньки не бажано, т.К. Гриби стають жорсткими.

  • Опеньки - 500 грам
  • Сіль - 20 грам(+0, 3 ст.Л. Для варіння)
  • Кріп сухий - 4-5 штук (парасольки)
  • Часник - 2 зубчики (великих)
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Чорний перець - 10 штук (горошком, запашний)
  • Чорний перець - За смаком (мелений)
  • Вода - 2 склянки
засолка опеньків гарячим способом - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Опеньки повинні бути заздалегідь вимитими і почищені.
засолка опеньків гарячим способом - фото крок 2
Помістіть гриби в каструлю, залийте склянкою води, додайте 0, 3 ст.Л. Солі і доведіть до кипіння. Злийте воду. Залийте знову склянкою води, поставте на середній вогонь, після закипання варіть 20 хвилин.
засолка опеньків гарячим способом - фото крок 3
Після гриби відкиньте на друшляк.
засолка опеньків гарячим способом - фото крок 4
Візьміть глибоку тару. На дно поламайте половину кількості кропового парасольок, наріжте 1 зубчик часнику, половину кількості запашного перцю, лавровий лист.
засолка опеньків гарячим способом - фото крок 5
Покладіть на спеції 1/2 частина грибів від кількості грибів, посипте 1/2 частиною солі від зазначеної кількості.
засолка опеньків гарячим способом - фото крок 6
Зверху розкладіть спеції і часник. Викладіть другу частину грибів, засипте сіллю, що залишилася і додайте залишилися спеції і часник.
засолка опеньків гарячим способом - фото крок 7
Зверху покладіть тарілку, а на неї поставте вантаж. У такому вигляді відправте в прохолодне місце на 1 тиждень.
засолка опеньків гарячим способом - фото крок 8
По закінченню часу, гриби розкладіть в чисті, сухі банки. Закрийте і і зберігайте в прохолодному місці.
засолка опеньків гарячим способом - фото крок 9
Перед подачею, до грибам додайте ріпчасту цибулю і ароматне масло. Із вказаної кількості інгредієнтів вийшло 2 баночки об'ємом по 0, 22 L. Смачних вам заготовок!

Схожі рецепти