Засолка сала в розсолі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не вегетаріанець, тоді випробуйте рецепт, як приготувати засолювання сала в розсолі. Краще вибирайте сало з хорошою м'ясної прорізом, проте можна і без. Запасіться терпінням і витримкою.
Домашнє сало в розсолі можна нарізати шматочками і запікати в духовці, можна нарізати тонко і подавати до перших або других страв, є з шматочком житнього або білого хліба і зеленої цибулі. Для розсолу можна взяти тільки сіль або використовувати набір улюблених спецій.
- Сало - 1, 5 кілограма
- Вода - 2, 5 L
- Коричневий цукор - 250 грам
- Сіль - 750 грам
- Чорний перець - 5 штук (горошком)
- Ялівець - 5 штук
- Гвоздика - 5 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сушені трави - 0, 5 чайних ложки
- Селітра харчова - 25 грам
1. Насамперед підготуйте сало: вимийте його і поскоблите шкірку, витріть серветками.
2. У каструлю налийте необхідну кількість води. Подрібніть ягоди ялівцю і викладіть їх в каструлю, додайте всі залишилися спеції, сіль і цукровий пісок. Надішліть каструлю на вогонь і варіть до розчинення крупинок. Приберіть з вогню і залиште до повного охолодження.
3. Перекладіть сало в пластиковий контейнер і залийте остившім розсолом.
4. Накрийте сало тарілкою, щоб воно повністю занурилося в розсіл. Надішліть його в холодильник на 5-7 днів. Починайте пробувати його з четвертого дня.
5. Якщо сало вже досить провело час в розсолі, дістаньте його і гарненько витріть серветками. Можна нарізати його шматочками і використовувати відразу або прибрати на зберігання в холодильник.