Рецепт Засолка сала в розсолі фото

Засолка сала в розсолі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо, Субпродукти, Сало, Розсіл
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Заготовки, Солоне

Якщо ви не вегетаріанець, тоді випробуйте рецепт, як приготувати засолювання сала в розсолі. Краще вибирайте сало з хорошою м'ясної прорізом, проте можна і без. Запасіться терпінням і витримкою.

Домашнє сало в розсолі можна нарізати шматочками і запікати в духовці, можна нарізати тонко і подавати до перших або других страв, є з шматочком житнього або білого хліба і зеленої цибулі. Для розсолу можна взяти тільки сіль або використовувати набір улюблених спецій.

  • Сало - 1, 5 кілограма
  • Вода - 2, 5 L
  • Коричневий цукор - 250 грам
  • Сіль - 750 грам
  • Чорний перець - 5 штук (горошком)
  • Ялівець - 5 штук
  • Гвоздика - 5 штук
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Сушені трави - 0, 5 чайних ложки
  • Селітра харчова - 25 грам
засолка сала в розсолі - фото крок 1
1. Насамперед підготуйте сало: вимийте його і поскоблите шкірку, витріть серветками.
засолка сала в розсолі - фото крок 2
2. У каструлю налийте необхідну кількість води. Подрібніть ягоди ялівцю і викладіть їх в каструлю, додайте всі залишилися спеції, сіль і цукровий пісок. Надішліть каструлю на вогонь і варіть до розчинення крупинок. Приберіть з вогню і залиште до повного охолодження.
засолка сала в розсолі - фото крок 3
3. Перекладіть сало в пластиковий контейнер і залийте остившім розсолом.
засолка сала в розсолі - фото крок 4
4. Накрийте сало тарілкою, щоб воно повністю занурилося в розсіл. Надішліть його в холодильник на 5-7 днів. Починайте пробувати його з четвертого дня.
засолка сала в розсолі - фото крок 5
5. Якщо сало вже досить провело час в розсолі, дістаньте його і гарненько витріть серветками. Можна нарізати його шматочками і використовувати відразу або прибрати на зберігання в холодильник.

Схожі рецепти