Засолка сала в розсолі в банку
(покроковий рецепт з фото)
Любителі холодного, тільки з морозилки, промисловість, яке хтось попередньо тоненько нарізав, щоб шматочки вийшли майже прозорі, оцінять цей простий рецепт засолювання сала в розсолі в банку!
Розповім, як зробити засолювання сала в розсолі в банку. Це простий спосіб зробити універсальну закуску. Адже як би хто не морщив ніс при згадці про сало, більшість людей все-таки не проти іноді з'їсти шматочок або посипати свої вареники або кашу свіжими шкварками.
- Сало - 1 кілограм
- Вода - 1 літр (очищена)
- Сіль - 100 грам
- Часник - 3 зубчики
- Перець горошком - 10 штук
- Лист лавровий - 3 штуки
- Спеції - 1 За смаком
1. Сало нарізаємо кусккамі по 5-7 см. Товщиною, промиваємо кожен шматочок під проточною водою і обсушуємо рушником. Складаємо в чисту банку, але не дуже щільно.
2. Зробимо розсіл. Кип'ятимо воду з усіма спеціями і сіллю. Коли вся сіль розчиниться, вимикаємо вогонь і додаємо подрібнений часник. Ретельно перемішати, і залишимо остигати.
3. Рідина повинна бути не киплячою, але гарячої. Заливаємо так, щоб всі шматочки були покриті розсолом. Закриваємо кришкою, відправляємо в холодильник на три дні.
4. Готові шматки дістаємо, обсушуємо рушником і подаємо відразу ж до столу! А можна відправити в морозилку і подавати в замороженому вигляді.