Рецепт Засолка сала в розсолі в банку фото

Засолка сала в розсолі в банку
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо , Субпродукти , Сіль , Сало , Розсіл
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Любителі холодного, тільки з морозилки, промисловість, яке хтось попередньо тоненько нарізав, щоб шматочки вийшли майже прозорі, оцінять цей простий рецепт засолювання сала в розсолі в банку!

Опис приготування:

Розповім, як зробити засолювання сала в розсолі в банку. Це простий спосіб зробити універсальну закуску. Адже як би хто не морщив ніс при згадці про сало, більшість людей все-таки не проти іноді з'їсти шматочок або посипати свої вареники або кашу свіжими шкварками.

  • Сало - 1 кілограм
  • Вода - 1 літр (очищена)
  • Сіль - 100 грам
  • Часник - 3 зубчики
  • Перець горошком - 10 штук
  • Лист лавровий - 3 штуки
  • Спеції - 1 За смаком
засолка сала в розсолі в банку - фото крок 1
1. Сало нарізаємо кусккамі по 5-7 см. Товщиною, промиваємо кожен шматочок під проточною водою і обсушуємо рушником. Складаємо в чисту банку, але не дуже щільно.
засолка сала в розсолі в банку - фото крок 2
2. Зробимо розсіл. Кип'ятимо воду з усіма спеціями і сіллю. Коли вся сіль розчиниться, вимикаємо вогонь і додаємо подрібнений часник. Ретельно перемішати, і залишимо остигати.
засолка сала в розсолі в банку - фото крок 3
3. Рідина повинна бути не киплячою, але гарячої. Заливаємо так, щоб всі шматочки були покриті розсолом. Закриваємо кришкою, відправляємо в холодильник на три дні.
засолка сала в розсолі в банку - фото крок 4
4. Готові шматки дістаємо, обсушуємо рушником і подаємо відразу ж до столу! А можна відправити в морозилку і подавати в замороженому вигляді.

Схожі рецепти