Засолка сала в банку
(покроковий рецепт з фото)
Універсальна закуска, яка підійде і до перших, і до других страв. Покроковий рецепт з фотографіями підкаже вам, як приготувати засолювання сала в банку. Все дуже просто, не сумнівайтеся!
Приємною особливістю цього продукту є те, що його неможливо пересолити, тому як сало не візьме більше солі, ніж потрібно. Таким чином ви не зіпсуєте блюдо. Подавати таку закуску можна з іншими стравами або окремо, з маринованими або свіжими овочами, зеленню, цибулею і часником. Виходить дуже смачно!
- Сало - 1 кілограм
- Сіль - 150 грам
- Вода - 500 мілілітрів
- Часник - 1 штука
- Перець чорний мелений - 1 Ст. Ложка
1. Готуємо всі продукти, які необхідні для приготування страви. Сало ретельно промиваємо, шкребти шкіру, нарізаємо сало великими шматками. Воду переливаємо в каструлю і доводимо до кипіння, після чого прибираємо з вогню і охолоджуємо.
2. Часник очищаємо, пропускаємо його через прес.
3. В банку переливаем воду, насипаємо сіль і мелений перець, а також роздавлені зубчики часнику, все перемішуємо.
4. Розміщуємо шматочки сала в банку, залишаємо їх при кімнатній температурі на дві доби. Після чого ставимо банку в холодильник на 3 діб. За закінчення часу дістаємо шматочки, трохи підсушують їх і загортаємо в фольгу. Зберігаємо сало в холодильнику.