Засолка сала по-українськи
(покроковий рецепт з фото)
У кожній національній кухні є своя родзинка, без якої її просто неможливо уявити. Хочу запропонувати вашій увазі нескладний і апетитний спосіб, як зробити засолювання сала по-українськи.
Солити сало дуже просто. Найдивовижніше те, що пересолити його неможливо, адже воно візьме стільки солі, скільки йому потрібно. Крім традиційного часнику ви завжди можете додати для аромату улюблені спеції. Вибір сала дуже індивідуальний: хтось любить з мінімумом м'ясних прошарків, а хтось - навпаки. Цей спосіб засолювання сміливо можна назвати одним з найбільш вдалих, так що рекомендую!
- Сало - 1 кілограм
- Сіль - 450 грам
- Лавровий лист - 2-4 штук
- Перець горошок - 1 Чайна ложка
- Голівка часнику - 1 штука
1. Приблизно половину солі викладіть в зручну форму або контейнер. Додайте частина нарізаного часнику і жменю перцю. Сало вимийте і як слід обсушити.
2. Викладіть сало на сіль. Додайте залишилися спеції: перець, лавровий лист, часник.
3. Засипте сіллю, що залишилася. Залиште сало в холодильнику на 3-4 дня.
4. Ось така краса. І смачно неймовірно. Спробуйте обов'язково!