Копчення риби в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів копчений пропонуємо відмінний рецепт, як зробити копчення риби в духовці. Не завжди є можливість зробити копчену рибу на природі, тому пропонуємо відмінну домашню альтернативу.
У цьому рецепті використовуємо сьомгу, але крім неї відмінно підійдуть і інші сорти. Для приготування страви потрібно трохи часу, але результат того вартий. Виходить дуже смачне, ситне, а головне корисне блюдо. Читаємо покрокову інструкцію з фотографіями і приступаємо до приготування.
- Сьомга - 1 кілограм
- Картопля - 0, 5 кілограма
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
- Цибулина - 2 штуки
- Гірчичний - За смаком
- Каперсами - 150 грам
- Олія - За смаком
- Мед - За смаком
- Перець болгарський - 2 штуки
1. Розрізаємо і моєму сьомгу, шкіру не прибираємо, филируем її і видаляємо кістки.
2. У мисці змішуємо воду, сіль і цукор, занурюємо туди рибу.
3. Картоплю ретельно промиваємо, але не чистий. Розрізаємо і варимо.
4. Форму для випічки застилає фольгою, насипаємо в неї тріску, розігріваємо на вогні.
5. Духовку нагріваємо до 130 градусів. На середній рівень ставимо порожній деко.
6. Інший лист перевертаємо, кладемо на нього рибку, шкірою вниз і ставимо над середнім.
7. Подпалівать тріску і ставимо її під середній деко, коли вогонь погасне, вимикаємо духовку. Рибу залишаємо так на хвилин 15.
8. Очищаємо перець, відправляємо його до картоплі, туди ж додаємо цибулю, каперси гірчицю і сіль.
9. Виймаємо сьомгу, а щепу повертаємо на вогонь для розігріву. Духовку знову розігріваємо до 130 градусів.
10. Як тільки духовка прогрілася, відправляємо рибу і тріску на свої місця.
11. В окремому посуді змішуємо гірчицю, сіль, цукор і мед, перемішуємо вінчиком і додаємо трохи рафінованої олії, все солимо.
12. Овочі викладаємо на тарілку, дістаємо рибку з духовки, нарізаємо її порційно і кладемо в тарілку до картоплі, подаємо блюдо з соусом. Смачного!