Макаронні вироби «Карбонара» від Джеймі Олівера
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 45 хв.
Спробуйте приготувати ситну карбонара з пікантними фрикадельками за рецептом Джеймі Олівера. Смачний і гарний вечерю вам забезпечений! рекомендую рецепт, буде дуже ситно, це я гарантую
Опис приготування:
У Джеймі Олівера існує кілька рецептів карбонара, адже блюдо дуже багатогранно і готувати його можна абсолютно по-різному. Щоб приготувати пасту"Карбонара" від Джеймі Олівера, вам знадобиться паста лінгвіні, вершки, м'ясний фарш (для фрикадельок), сир і яйця. Незважаючи на кілька окремих процесів, блюдо готується дуже просто і швидко!
- Фарш - 400-500 грам
- Бекон - 4 скибочки (або прошутто)
- Макаронні лінгвіни - 400 кілограм
- Сіль, перець - За смаком
- Яєчні жовтки - 4 штуки
- Вершки - 100 мілілітрів
- Пармезан - 100 грам
- Цедра лимону - 1 штука
- Петрушка - За смаком
- Масло оливкове - За смаком
Підготуйте інгредієнти. Фарсі сіль і poperčite. Можете за бажанням додати прованські трави або приправу до м'яса. Сформуйте фрикадельки. Якщо робити більші (як на тефтелі), виходить штук 6.
Приготувати тюфтельки ви можете самим різним способом: обсмажити, загасивши або запікаючи їх в духовці. Я зазвичай обсмажую порізану бекон, додаю його в казан до тефтелі разом з жиром від смаження і запікаю до готовності. Можете загасити в казані.
Рекомендую тефтелі перш, ніж викласти в казан, обсмажити.
Бекон порізати, обсмажити і додати до тефтелі. Запікати в казані або на деку в розігрітій до 200-210 градусів духовці хвилин 20.
Тим часом відваріть пасту.
Приготуйте до неї вершковий соус.
Змішайте жовтки.
Приготуйте до неї вершковий соус.
Змішайте жовтки.
Додайте в жовтки цедру (можна і чистий лимонний сік, якщо вам подобається більш кислий присмак).
Також додайте до жовтків з лимонною цедрою тертий пармезан і вершки, все перемішайте.
Відварну пасту викладіть на розігріту з невеликою кількістю оливкової олії сковороду.
Додайте соус з вершків і жовтків. До речі, можете додати тертий сир окремо. Перемішайте, щоб соус нагрівся, але не згорнулися яйця, він повинен злегка загуснути.
Сир повинен підтанути, але не перетримаєте, щоб занадто все не злиплося і не стало підгорати.
На той час і фрикадельки будуть вже готові.
Готову пасту"Карбонара" від Джеймі Олівера подавати можете, посипавши тертої петрушкою.
Готову пасту"Карбонара" від Джеймі Олівера подавати можете, посипавши тертої петрушкою.
А також рекомендую посипати тертим сиром, відмінно поєднується з білим вином. Смачного!