Лосось, запечений з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю такі страви - і рибка, і гарнір з різних овочів, - все в одній формі. Готується дуже легко: просто шарами складаються інгредієнти, а потім запікаються в духовці. Смачно і дуже просто!
При бажанні можна брати стейки будь-якої риби, бажано з мінімумом кісток. Овочі теж можна додавати і змінювати: доречні тут будуть гуртки кабачка або баклажана.
- Лосось стейк - 3 штуки
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Картопля - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Помідор - 2 штуки
- Благословення - 150 грам
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Сир - 80 грам
- Сухарі паніровочні - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Кріп - За смаком
1. Стейки лосося помийте, замаринуйте в лимонному соці, посипте перцем. Залиште хвилин на 20.
2. Картопля почистіть і наріжте кружальцями. У мене звичайний і рожева картопля.
3. Жароміцних форму змажте маслом і посипте панірувальними сухарями. Форму раджу брати побільше. Я не розрахувала з товщиною стейків, і довелося все перекласти і взяти більш глибоку форму.
4. Викладіть у форму картопля.
5. Лук почистіть і наріжте півкільцями.
6. Викладіть половину цибулі на картоплю. Додати сіль, поперчіть.
7. Батат почистіть і наріжте тонкими кружальцями.
8. Викладіть наступним шаром.
9. Помідори наріжте кружальцями і викладіть на батат.
10. Потім залишився лук.
11. Змішайте сметану з майонезом і травами.
12. Викладіть наступним шаром. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
13. Сир натріть і посипте рибу з овочами. Запікайте ще 10 хвилин.
14. Смачного!