Лосось з гострим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Лосось з гострим соусом - соковите, пряне блюдо з пекучим присмаком. Риба приготовлена з лимоном, а в заправці кілька видів перцю, часник і трохи меду. Справжнє азіатське блюдо з характером.
Лосось з гострим соусом - яскраве блюдо для любителів пекучих і пряних страв азіатської кухні. Все просто, але смак виходить відмінний. Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати таку рибку. Готувати потрібно всього 15 хвилин, і смачний обід буде у вас на столі. На гарнір відмінно підійдуть рис з салатним міксом. Найголовніше в страві - це соус, в ньому змішалися всі смаки: і гостре, і солодке, і кисле. Він універсальний, підходить як для риби, так і для м'яса або птиці. Якщо не любите надто гостре, зменшіть кількості перцю і насолоджуйтеся пряним і яскравим смаком!
- Філе лосося - 450 грам
- Лимонний перець - 1 щіпка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Пластівці чилі - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2 зубчики
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Перець чилі паста - 1 Чайна ложка
- Лимон - 1/2 штуки

Філе лосося помийте, обсушити і натріть лимонним перцем.

Обсмажте на сковороді з оливковою олією і часточками лимона.

Для соусу змішайте чилі пластівці, пасту чилі, лимонний сік, оцет, мед і кунжут.

Коли риба обсмажиться, розділіть її на порційні шматочки.

На порційну тарілку покладіть рис, салатну суміш.

Зверху покладіть рибку. Соус налийте в соусник і поставте поруч, або відразу полийте їм рибу і подавайте блюдо до столу.