Аджика з гострим перцем
(покроковий рецепт з фото)
З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати аджику з гострим перцем. Це чудове доповнення до основних страв, що зберігає в собі аромат літніх овочів і стиглих яблук. Спробуйте!
Цей рецепт - один з найбільш вдалих і нескладних в приготуванні. Основний час йде на поступове уваривание яблучно-овочевої суміші. За бажанням при варінні аджики можна додати трохи улюблених трав, тоді вона придбає смак, властивий тільки вашому дому, і ви будете радіти кожен раз, як тільки станете відкорковувати баночку з цієї пряної і ніжною закускою.
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1 кілограм
- Помідор - 2 кілограма
- Яблука кислі - 1 кілограм
- Перець чилі - 1-2 штук
- Часник - 100 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Масло рослинне - 500 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 склянки
- Оцет 9% - 100 мілілітрів
1. Перед тим, як приготувати аджику з гострим перцем, звільніть від шкірки цибулю. Помийте і гарненько почистіть моркву. Очистіть часник і розділіть його на зубчики.
2. Помийте помідори, яблука. Перець солодкий і гострий звільніть від плодоніжки. Розріжте ножем, приберіть насіння. Потім добре промийте під проточною водою. Паперовим рушником приберіть зайву вологу. Яблука позбавте від хвостиків і серцевини. Всі овочі, крім часнику, пропустіть через м'ясорубку.
3. Перекручену яблучно-овочеву суміш поставте на великий вогонь. Коли вона повністю закипить, уварюйте на середньому положенні вогню. Постійно помішуйте дерев'яною ложкою. Варіть приблизно 2 годину. Часник пропустіть через чеснокодавку і відправте до вже зварити інгредієнтів. Потім сіль, оцет, цукор, рослинне масло додайте в каструлю. Розмішавши, зменшіть вогонь і млоїте ще півгодини.
4. Стерилізують баночки і кришки для консервації. Готову гостру суміш розкладіть по банках, використовуючи лійку. Засукайте кришки. Аджику подають до столу охолодженою. Смачного.