«Xarco» з гострим перцем
(покроковий рецепт з фото)
Класичний супчик дуже пряний і наваристий. Однак для любителів гостренького хочу запропонувати цей пікантний варіант. Якщо ви не боїтеся перчика, то запам'ятовуйте цей класний рецепт!
Розповім вам детально, як приготувати "харчо" з гострим перцем. Сам процес практично не відрізняється від традиційного. Але навіть якщо ви не знайомі з ним, то труднощів, я впевнена, у вас не виникне. Хміль-сунелі - обов'язковий інгредієнт, на мій погляд, а от з іншими спеціями цілком можна експериментувати.
- М'ясо на кістці - 500 грам (яловичина)
- Мал - 100 грам
- Ткемалі - 100 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Помідори - 5 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Горіхи - 100 грам
- Сіль і спеції - За смаком (хміль-сунелі, koriandr, лавровий лист)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Зелень - За смаком
1
Насамперед потрібно вимити м'ясо, залити водою і поставити на вогонь. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму і варіть яловичину години 1, 5-2. Обов'язково знімайте піну!
2
На сковороді з розігрітим маслом обсмажити цибулю до легкого золотистого кольору.
3
Помідори очистіть від шкірки, наріжте кубиками і викладіть на сковороду. Томіть хвилин 10, періодично помішуючи. Додайте гострий перець цілком або дрібно нарізаний.
4
Горіхи підсушіть на сухій сковороді і подрібніть качалкою.
5
Викладіть горіхи на сковороду, перемішайте. Додайте трохи солі і частина спецій. Перемішайте і через пару хвилин зніміть з вогню.
6
Готове м'ясо дістаньте, остудіть трохи і відокремте від кісточки. Наріжте порційними шматочками і відправте назад в каструлю з попередньо процідженим бульйоном.
7
Всипте рис, солі і зварювання хвилин 15.
8
Викладіть заправку, перемішайте і варіть ще хвилин 10.
9
В кінці додайте в каструлю ще трохи спецій. Зніміть з вогню, накрийте кришкою і залиште на півгодини. Зелень можна додати відразу або порційно перед подачею.
Смачного!
Смачного!