Рецепт Кабачки під гострим соусом фото

Кабачки під гострим соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На святковий стіл
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хочу запропонувати рецепт кабачків під гострим соусом. Їх можна їсти як свіжоприготовленими, після охолодження, так і закочувати в баночки і зберігати тривалий час. Дивимося?

Опис приготування:

Для консервації кабачків під гострим соусом вибирайте тільки свіжі молоденькі кабачки, щоб шкірка була м'якою, а насіння не встигли визріти. Тоді взимку, відкриваючи баночку кабачків, ви відчуєте смак літа! Уважно вивчіть мій рецепт, як приготувати кабачки під гострим соусом. Хай щастить!

  • Кабачки - 1 кілограм
  • Часник - 30 грам
  • Морква - 100 грам
  • Гіркий перець - 0, 5-1 штуки
  • Оцет столовий 9% - 70 мілілітрів
  • Цукор - 70 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 70 мілілітрів
  • Петрушка - 1 пучок
кабачки під гострим соусом - фото крок 1
Приготуйте продукти та спеції. Всі овочі потрібно ретельно вимити, морква і часник очистити. Кількість перцю можна змінювати в залежності від кінцевого результату, наскільки хочеться гостренького. Приступимо!
кабачки під гострим соусом - фото крок 2
У кабачків зріжте попки, поріжте їх соломкою не надто тонко. Можна порізати і великими кубиками, як вам подобається.
кабачки під гострим соусом - фото крок 3
Моркву натріть на крупній тертці, часник поріжте слайсами, перець - півкільцями, а зелень просто дрібно.
кабачки під гострим соусом - фото крок 4
Складіть всі інгредієнти в каструлю, додайте сіль, цукор, оцет і масло. Можна додати пару пучок перцю чорного меленого для аромату. Перемішайте все і залиште на 20-30 хвилин пускати сік.
кабачки під гострим соусом - фото крок 5
Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Зробіть маленький вогонь і млоїте під кришкою 20 хвилин. Кабачки повинні повільно кипіти в гострому соусі.
кабачки під гострим соусом - фото крок 6
Складіть в стерильні баночки, втрамбовуйте ложкою, щоб кабачки перебували в соусі. Накрийте кришками і закатати. Переверніть догори дном до повного охолодження, після приберіть в льох для зберігання.

Схожі рецепти