Кабачки під гострим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати рецепт кабачків під гострим соусом. Їх можна їсти як свіжоприготовленими, після охолодження, так і закочувати в баночки і зберігати тривалий час. Дивимося?
Для консервації кабачків під гострим соусом вибирайте тільки свіжі молоденькі кабачки, щоб шкірка була м'якою, а насіння не встигли визріти. Тоді взимку, відкриваючи баночку кабачків, ви відчуєте смак літа! Уважно вивчіть мій рецепт, як приготувати кабачки під гострим соусом. Хай щастить!
- Кабачки - 1 кілограм
- Часник - 30 грам
- Морква - 100 грам
- Гіркий перець - 0, 5-1 штуки
- Оцет столовий 9% - 70 мілілітрів
- Цукор - 70 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 70 мілілітрів
- Петрушка - 1 пучок
Приготуйте продукти та спеції. Всі овочі потрібно ретельно вимити, морква і часник очистити. Кількість перцю можна змінювати в залежності від кінцевого результату, наскільки хочеться гостренького. Приступимо!
У кабачків зріжте попки, поріжте їх соломкою не надто тонко. Можна порізати і великими кубиками, як вам подобається.
Моркву натріть на крупній тертці, часник поріжте слайсами, перець - півкільцями, а зелень просто дрібно.
Складіть всі інгредієнти в каструлю, додайте сіль, цукор, оцет і масло. Можна додати пару пучок перцю чорного меленого для аромату. Перемішайте все і залиште на 20-30 хвилин пускати сік.
Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Зробіть маленький вогонь і млоїте під кришкою 20 хвилин. Кабачки повинні повільно кипіти в гострому соусі.
Складіть в стерильні баночки, втрамбовуйте ложкою, щоб кабачки перебували в соусі. Накрийте кришками і закатати. Переверніть догори дном до повного охолодження, після приберіть в льох для зберігання.