Рецепт Кабачки під гострим соусом фото

Кабачки під гострим соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Кабачок
Вегетаріанське харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На святковий стіл
Заготовки, Консервація

Хочу запропонувати рецепт кабачків під гострим соусом. Їх можна їсти як свіжоприготовленими, після охолодження, так і закочувати в баночки і зберігати тривалий час. Дивимося?

Для консервації кабачків під гострим соусом вибирайте тільки свіжі молоденькі кабачки, щоб шкірка була м'якою, а насіння не встигли визріти. Тоді взимку, відкриваючи баночку кабачків, ви відчуєте смак літа! Уважно вивчіть мій рецепт, як приготувати кабачки під гострим соусом. Хай щастить!

  • Кабачки - 1 кілограм
  • Часник - 30 грам
  • Морква - 100 грам
  • Гіркий перець - 0, 5-1 штуки
  • Оцет столовий 9% - 70 мілілітрів
  • Цукор - 70 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 70 мілілітрів
  • Петрушка - 1 пучок
кабачки під гострим соусом - фото крок 1
Приготуйте продукти та спеції. Всі овочі потрібно ретельно вимити, морква і часник очистити. Кількість перцю можна змінювати в залежності від кінцевого результату, наскільки хочеться гостренького. Приступимо!
кабачки під гострим соусом - фото крок 2
У кабачків зріжте попки, поріжте їх соломкою не надто тонко. Можна порізати і великими кубиками, як вам подобається.
кабачки під гострим соусом - фото крок 3
Моркву натріть на крупній тертці, часник поріжте слайсами, перець - півкільцями, а зелень просто дрібно.
кабачки під гострим соусом - фото крок 4
Складіть всі інгредієнти в каструлю, додайте сіль, цукор, оцет і масло. Можна додати пару пучок перцю чорного меленого для аромату. Перемішайте все і залиште на 20-30 хвилин пускати сік.
кабачки під гострим соусом - фото крок 5
Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Зробіть маленький вогонь і млоїте під кришкою 20 хвилин. Кабачки повинні повільно кипіти в гострому соусі.
кабачки під гострим соусом - фото крок 6
Складіть в стерильні баночки, втрамбовуйте ложкою, щоб кабачки перебували в соусі. Накрийте кришками і закатати. Переверніть догори дном до повного охолодження, після приберіть в льох для зберігання.

Схожі рецепти