Латкес класичний
(покроковий рецепт з фото)
Це традиційне блюдо єврейської кухні з картоплі готують на свято. Втім, воно просте і недороге, так що вже давно увійшло в щоденне меню багатьох господинь. Запам'ятовуйте рецепт і повторіть будинку.
Можливо, ви навіть знаєте, як приготувати латкес класичний, однак блюдо знайоме вам під іншою назвою. По суті, це теж саме, що і деруни або деруни. Що, картопляні оладки, які смажаться у великій кількості масла. Ця страва хоч і не дуже корисне, зате дійсно смачне і ситне.
- Картопля - 500 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Цибулина - 1 штука
- Панірувальні сухарі - 3 Ст. Ложки
1. Картопля очистіть і натріть на тертці. Щоб він відразу не потемнів, можна терти його в мисочку з холодною водою. Натріть також цибулину.
2. Потім відкиньте картопля спочатку на друшляк, а після обсушити паперовим рушником. Додайте сіль, перець, борошно і панірувальні сухарі, вбийте яйце. Все ретельно перемішайте.
3. Рослинна олія дуже добре розігрійте. Ложкою викладайте картопля на сковороду.
4. І смажте з двох сторін до рум'яної на середньому вогні. Перед подачею викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла.
Смачного!
Смачного!