Рецепт Латкес класичний фото

Латкес класичний
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку, На святковий стіл
Гарячі страви

Це традиційне блюдо єврейської кухні з картоплі готують на свято. Втім, воно просте і недороге, так що вже давно увійшло в щоденне меню багатьох господинь. Запам'ятовуйте рецепт і повторіть будинку.

Можливо, ви навіть знаєте, як приготувати латкес класичний, однак блюдо знайоме вам під іншою назвою. По суті, це теж саме, що і деруни або деруни. Що, картопляні оладки, які смажаться у великій кількості масла. Ця страва хоч і не дуже корисне, зате дійсно смачне і ситне.

  • Картопля - 500 грам
  • Сіль і перець - За смаком
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Цибулина - 1 штука
  • Панірувальні сухарі - 3 Ст. Ложки
латкес класичний - фото крок 1
1. Картопля очистіть і натріть на тертці. Щоб він відразу не потемнів, можна терти його в мисочку з холодною водою. Натріть також цибулину.
латкес класичний - фото крок 2
2. Потім відкиньте картопля спочатку на друшляк, а після обсушити паперовим рушником. Додайте сіль, перець, борошно і панірувальні сухарі, вбийте яйце. Все ретельно перемішайте.
латкес класичний - фото крок 3
3. Рослинна олія дуже добре розігрійте. Ложкою викладайте картопля на сковороду.
латкес класичний - фото крок 4
4. І смажте з двох сторін до рум'яної на середньому вогні. Перед подачею викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла.
Смачного!

Схожі рецепти