Рецепт Латкес фото

Латкес
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Під час святкування Хануки євреї традиційно готують латкес - щось на зразок оладок з картоплі. Подрібнений картопля, яйця, цибуля, сіль - і більше нічого. Це - справжні латкес.

Опис приготування:

Традиційно латкес - це єврейські картопляні коржі, які євреї смажать під час свого святого свята Хануки. Однак при бажанні латкес можна готувати і на кожен день, т.К. Смак цієї страви чудовий. Та й бюджетно дуже. Отже, розповідаю як готувати латкес!

  • Картопля - 1 кілограм
  • Яйця - 3 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Сіль - За смаком
латкес - фото крок 1
Картоплю чистимо і натираємо на середній тертці.
латкес - фото крок 2
Відкиньте терту картоплю на друшляк, вичавіть якомога більше рідини.
латкес - фото крок 3
Додайте тертий лук, яйця і сіль. Перемішайте. З отриманої маси сформуйте коржі і обсмажте їх у великій кількості гарячого масла до хрусткої скоринки з кожного боку.
латкес - фото крок 4
Латкес готові!