Латкес
(покроковий рецепт з фото)
Під час святкування Хануки євреї традиційно готують латкес - щось на зразок оладок з картоплі. Подрібнений картопля, яйця, цибуля, сіль - і більше нічого. Це - справжні латкес.
Традиційно латкес - це єврейські картопляні коржі, які євреї смажать під час свого святого свята Хануки. Однак при бажанні латкес можна готувати і на кожен день, т.К. Смак цієї страви чудовий. Та й бюджетно дуже. Отже, розповідаю як готувати латкес!
- Картопля - 1 кілограм
- Яйця - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Сіль - За смаком
Картоплю чистимо і натираємо на середній тертці.
Відкиньте терту картоплю на друшляк, вичавіть якомога більше рідини.
Додайте тертий лук, яйця і сіль. Перемішайте. З отриманої маси сформуйте коржі і обсмажте їх у великій кількості гарячого масла до хрусткої скоринки з кожного боку.
Латкес готові!