Лагман в воке
(покроковий рецепт з фото)
А чи не час приготувати на обід лагман? Смачний і наваристий східний суп - саме до обіду.
Смачний і наваристий лагман готують або в казані, або в воке. Ідеально варити лагман - вогні. Адже вок і призначений для готування страв на відкритому вогні. Тому тим, у кого газові плити, вок дуже навіть стане в нагоді. Рецепт приготування лагмана в воке простий, продукти для його приготування легкодоступні. Отже, розповідаю, як приготувати лагман в воке.
- Яловичина або баранина - 500 грам
- Локшина з локшиною - 120 грам
- М'ясний бульйон - 1, 5 L
- Перець болгарський - 2-3 штук (краще різного кольору)
- Помідори - 4 штуки
- Стебла селери - 2 штуки
- Горошок зелений - 100 грам
- Квасоля стручкова - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 4-5 зубчиків
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - 1, 5 чайних ложки (за смаком)
- Сухі спеції - 1 Чайна ложка (чорний і червоний мелений перець, імбир, перець чилі, кинза.)
- Томатна паста - 100 грам
М'ясо нарізаємо тонкими шматочками поперек волокон. Нагріваємо вок з рослинним маслом і обсмажуємо м'ясо на середньому вогні до золотистої скоринки.
Готуємо овочі. Цибулю ріжемо півкільцями, перець очищаємо і нарізаємо кубиками, селера - на пластинки. Часник подрібнюємо, стручки квасолі нарізаємо соломкою. Помідори очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками.
Локшину для лагмана можна зробити самому, а можна взяти готову. Відварюємо локшину, згідно з інструкцією на упаковці.
У обсмажене м'ясо додаємо цибулю і, весь час помішуючи, обсмажуємо його до легкого золотистого кольору. Потім додаємо томатну пасту, болгарський перець і помідори. Протушкувати хвилини 3-4. Додаємо квасолю, горошок і селеру. Потім заливаємо бульйон і варимо все це до готовності м'яса.
Додаємо сухі приправи, готуємо ще хвилину-півтори. Додаємо відварену локшину, солимо за смаком. Варимо 3-4 хвилини і прибираємо з вогню. Хвилин 5 даємо лагману настоятися і подаємо до столу.