Баранина в воке
(покроковий рецепт з фото)
Ароматна і соковита баранина, а головне - дуже швидко і дуже смачно! Приготуйте на обід або вечерю баранину в воке.
Баранина в воке в домашніх умовах готується швидко і легко. Найголовніше - слідувати рекомендаціям простого рецепту баранина в воке, і не забувати, що блюдо практично весь час треба перемішувати. Адже страви в воке готуються при дуже великій температурі і можуть підгоріти. Зате при дотриманні температурного режиму страви готуються швидко, а це важливо. За цим рецептом у вас повинно вийти смачне м'ясо в східному стилі - адже ми користуємося східній посудом Отже, приступаємо.
- Баранина - 500-700 грам
- Лук-пориста - 1-2 штук
- Печериці - 250 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
- Оцет - 1-1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1-2 чайних ложок (по бажанню)
- Сухі спеції - 0, 5 чайних ложки (мелені зіра, koreandr)
- Мелений чорний перець - 2 щіпки
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
Нарізаємо баранину поперек волокон на тонкі пластинки-шматочки. Щоб це можна було зробити легше - м'ясо можна злегка заморозити. Складаємо нарізане м'ясо в глибоку миску і додаємо соєвий соус, ложку рослинної олії, мелений перець і спеції. Щоб у м'яса був солодкуватий смак і красивий колір - додамо цукор. Все добре перемішуємо і залишаємо маринуватися хвилин на 15-20.
Поки м'ясо маринується, можна зайнятися підготовкою овочів. Тепер будемо обсмажувати м'ясо. Добре нагріваємо вок, наливаємо ложку масла і обсмажуємо баранину хвилини 2, поки вона не змінить колір. Можна обсмажувати невеликими порціями і весь час перемішувати. Обсмажене м'ясо викладаємо в окремий посуд.
Видаляємо з вока залишки масла, витираємо його і ставимо розігрівати. У розігрітий вок без масла викладаємо нарізані скибочками гриби і, весь час перемішуючи, обсмажуємо їх, щоб видалити зайву вологу.
Потім додамо ложку масла і дрібку солі, очищений і нарізаний на пластинки часник. Обсмажуємо хвилину-півтори, весь час перемішуючи. Готуємо на великому вогні.
Прибираємо обсмажені гриби в окремий посуд, додаємо в вок трохи масла і обсмажуємо 1 хвилину нарізану цибулю-порей.
Відправляємо до цибулі обсмажені гриби, готуємо разом приблизно пів-хвилини.
Потім додаємо обсмажену баранину. Додамо дрібку солі, оцет. Перемішуючи, готуємо ще хвилинку - півтори.