Чебуреки в воке
(покроковий рецепт з фото)
Хоча деяким це і може здатися трохи дивним, але саме вок є найзручнішою посудом для смаження наших улюблених чебуреків, адже він досить глибокий і при цьому досить широкий.
У багатьох цей посуд асоціюється тільки з азіатською кухнею, але сучасні господині пристосували її для приготування цілком звичайних страв, і сьогодні ми будемо робити чебуреки в воке в домашніх умовах. Насправді це неймовірно зручно, і особисто я для смаження чебуреків більше не використовую звичайну сковороду, а тільки вок. Такий посуд дуже широка і глибока, тому чебуреки повністю занурюються в масло, та й перевертати їх в воке набагато легше, ніж на сковороді. Так що з цим простим рецептом чебуреків в воке ви можете забути про бризках по всій кухні і готувати улюблене блюдо з радістю.
1) Отже, почнемо ми з тіста, і для початку нам потрібно просіяти борошно в глибоку миску і зробити в борошняної гірці поглиблення. Воду наливаємо в окремий посуд і розчиняємо в ній сіль і цукор, потім з'єднуємо цю суміш з борошном, рослинним маслом і горілкою. З цих інгредієнтів ми замішуємо м'яке і еластичне тісто, загортаємо його в харчову плівку і залишаємо на годину при кімнатній температурі.
2) Поки тісто відпочиває, ми займемося начинкою, для неї нам необхідно змішати фарш з подрібненим ріпчастою цибулею і зеленню, додати в нього спеції і сіль за смаком, влити бульйон (холодний) і ретельно все це перемішати.
3) Після закінчення часу ми розгортаємо тісто в тонкий пласт і вирізаємо з нього великі кола (можна скористатися тарілкою). На одну половину кожного кола кладемо приготовлену начинку і з'єднуємо щільно краю тесту.
4) Тепер ми наливаємо в вок рослинне масло, так щоб воно майже повністю накривало чебуреки, і поставив вок на вогонь. Як тільки масло розігріється, викладаємо в нього чебуреки і обсмажуємо їх з кожного боку до рум'яної скоринки.
Оскільки ми готуємо чебуреки в воке, то смажити їх не потрібно так довго як на сковороді, достатньо двох-трьох хвилин. Смачного!
- Борошно - 4 склянки
- Вода - 1, 5 склянки
- Масло рослинне - 75 мілілітрів(+для смаження)
- Горілка - 0, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка(+ в начинку)
- Фарш м'ясний - 500-600 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Зелень свіжа - 100 грам
- Спеції - - За смаком (перець чорний мелений, зіра)
- Бульйон м'ясний - 50-70 мілілітрів
1) Отже, почнемо ми з тіста, і для початку нам потрібно просіяти борошно в глибоку миску і зробити в борошняної гірці поглиблення. Воду наливаємо в окремий посуд і розчиняємо в ній сіль і цукор, потім з'єднуємо цю суміш з борошном, рослинним маслом і горілкою. З цих інгредієнтів ми замішуємо м'яке і еластичне тісто, загортаємо його в харчову плівку і залишаємо на годину при кімнатній температурі.
2) Поки тісто відпочиває, ми займемося начинкою, для неї нам необхідно змішати фарш з подрібненим ріпчастою цибулею і зеленню, додати в нього спеції і сіль за смаком, влити бульйон (холодний) і ретельно все це перемішати.
3) Після закінчення часу ми розгортаємо тісто в тонкий пласт і вирізаємо з нього великі кола (можна скористатися тарілкою). На одну половину кожного кола кладемо приготовлену начинку і з'єднуємо щільно краю тесту.
4) Тепер ми наливаємо в вок рослинне масло, так щоб воно майже повністю накривало чебуреки, і поставив вок на вогонь. Як тільки масло розігріється, викладаємо в нього чебуреки і обсмажуємо їх з кожного боку до рум'яної скоринки.
Оскільки ми готуємо чебуреки в воке, то смажити їх не потрібно так довго як на сковороді, достатньо двох-трьох хвилин. Смачного!