Рецепт Чебуреки в воке фото

Чебуреки в воке
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Тісто , М'ясо , Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка
Кількість порцій: 20-25
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Хоча деяким це і може здатися трохи дивним, але саме вок є найзручнішою посудом для смаження наших улюблених чебуреків, адже він досить глибокий і при цьому досить широкий.

Опис приготування:

У багатьох цей посуд асоціюється тільки з азіатською кухнею, але сучасні господині пристосували її для приготування цілком звичайних страв, і сьогодні ми будемо робити чебуреки в воке в домашніх умовах. Насправді це неймовірно зручно, і особисто я для смаження чебуреків більше не використовую звичайну сковороду, а тільки вок. Такий посуд дуже широка і глибока, тому чебуреки повністю занурюються в масло, та й перевертати їх в воке набагато легше, ніж на сковороді. Так що з цим простим рецептом чебуреків в воке ви можете забути про бризках по всій кухні і готувати улюблене блюдо з радістю.

1) Отже, почнемо ми з тіста, і для початку нам потрібно просіяти борошно в глибоку миску і зробити в борошняної гірці поглиблення. Воду наливаємо в окремий посуд і розчиняємо в ній сіль і цукор, потім з'єднуємо цю суміш з борошном, рослинним маслом і горілкою. З цих інгредієнтів ми замішуємо м'яке і еластичне тісто, загортаємо його в харчову плівку і залишаємо на годину при кімнатній температурі.

2) Поки тісто відпочиває, ми займемося начинкою, для неї нам необхідно змішати фарш з подрібненим ріпчастою цибулею і зеленню, додати в нього спеції і сіль за смаком, влити бульйон (холодний) і ретельно все це перемішати.

3) Після закінчення часу ми розгортаємо тісто в тонкий пласт і вирізаємо з нього великі кола (можна скористатися тарілкою). На одну половину кожного кола кладемо приготовлену начинку і з'єднуємо щільно краю тесту.

4) Тепер ми наливаємо в вок рослинне масло, так щоб воно майже повністю накривало чебуреки, і поставив вок на вогонь. Як тільки масло розігріється, викладаємо в нього чебуреки і обсмажуємо їх з кожного боку до рум'яної скоринки.

Оскільки ми готуємо чебуреки в воке, то смажити їх не потрібно так довго як на сковороді, достатньо двох-трьох хвилин. Смачного!


  • Борошно - 4 склянки
  • Вода - 1, 5 склянки
  • Масло рослинне - 75 мілілітрів(+для смаження)
  • Горілка - 0, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка(+ в начинку)
  • Фарш м'ясний - 500-600 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Зелень свіжа - 100 грам
  • Спеції - - За смаком (перець чорний мелений, зіра)
  • Бульйон м'ясний - 50-70 мілілітрів
У багатьох цей посуд асоціюється тільки з азіатською кухнею, але сучасні господині пристосували її для приготування цілком звичайних страв, і сьогодні ми будемо робити чебуреки в воке в домашніх умовах. Насправді це неймовірно зручно, і особисто я для смаження чебуреків більше не використовую звичайну сковороду, а тільки вок. Такий посуд дуже широка і глибока, тому чебуреки повністю занурюються в масло, та й перевертати їх в воке набагато легше, ніж на сковороді. Так що з цим простим рецептом чебуреків в воке ви можете забути про бризках по всій кухні і готувати улюблене блюдо з радістю.

1) Отже, почнемо ми з тіста, і для початку нам потрібно просіяти борошно в глибоку миску і зробити в борошняної гірці поглиблення. Воду наливаємо в окремий посуд і розчиняємо в ній сіль і цукор, потім з'єднуємо цю суміш з борошном, рослинним маслом і горілкою. З цих інгредієнтів ми замішуємо м'яке і еластичне тісто, загортаємо його в харчову плівку і залишаємо на годину при кімнатній температурі.

2) Поки тісто відпочиває, ми займемося начинкою, для неї нам необхідно змішати фарш з подрібненим ріпчастою цибулею і зеленню, додати в нього спеції і сіль за смаком, влити бульйон (холодний) і ретельно все це перемішати.

3) Після закінчення часу ми розгортаємо тісто в тонкий пласт і вирізаємо з нього великі кола (можна скористатися тарілкою). На одну половину кожного кола кладемо приготовлену начинку і з'єднуємо щільно краю тесту.

4) Тепер ми наливаємо в вок рослинне масло, так щоб воно майже повністю накривало чебуреки, і поставив вок на вогонь. Як тільки масло розігріється, викладаємо в нього чебуреки і обсмажуємо їх з кожного боку до рум'яної скоринки.

Оскільки ми готуємо чебуреки в воке, то смажити їх не потрібно так довго як на сковороді, достатньо двох-трьох хвилин. Смачного!

Схожі рецепти