Cемга в воке
(покроковий рецепт з фото)
Як і практично всі страви з риби, це готується дуже швидко і просто, що, безсумнівно, вкрай важливо, коли ти приходиш після важкого робочого дня додому, а вся сім'я чекає від тебе смачної вечері.
Коли я ввечері готую вечерю, то чомусь найчастіше це виявляється щось з азійської кухні, можливо, тому що вона мені дуже подобається, але, швидше за все, через те, що в ній все робиться дуже швидко і легко. У цьому простому рецепті сьомги в воке нам також буде потрібно на все про все мінімум часу, зате блюдо вийде божественне. З овочів я зазвичай беру кабачок, морква і, звичайно ж, солодкий перець, але тут все залежить від ваших уподобань, адже приготувати сьомгу в воке в домашніх умовах можна з абсолютно будь-якими овочами.
1) Отже, нарізаємо рибу на кубики і викладаємо її в мисочку, додаємо устричний соус, перемішуємо все і залишаємо на пару хвилин маринуватися.
2) Поки сьомга маринується, ми гарненько промиваємо овочі і нарізаємо їх тонкими брусками, а селера ріжемо скибочками.
3) Вок ставимо на сильний вогонь і нагріваємо в ньому масло, спочатку кладемо в вок сьомгу і смажимо її, помішуючи, буквально хвилинку. Потім додаємо до риби морква і селера, смажимо все ще пару хвилин, викладаємо в вок овочі, що залишилися, перемішуємо все і продовжуємо смажити на сильному вогні, поки овочі не стануть м'якими.
4) Після цього вимикаємо вогонь і викладаємо блюдо на тарілку, посипаємо рибу кунжутом і подаємо до столу.
Як вид, все дуже швидко і легко, так що приготувати смачну вечерю з цим простим рецептом сьомги в воке не проблема. Смачного!
- Стейк з сьомги - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Перець солодкий червоний - 1 штука
- Кабачок - 1 штука (невеликий)
- Стебло селери - 1 штука
- Соус устричний - 2-3 Ст. Ложок
- Масло оливкове - За смаком (для смаження)
- Кунжут - За смаком (для подачі)
1) Отже, нарізаємо рибу на кубики і викладаємо її в мисочку, додаємо устричний соус, перемішуємо все і залишаємо на пару хвилин маринуватися.
2) Поки сьомга маринується, ми гарненько промиваємо овочі і нарізаємо їх тонкими брусками, а селера ріжемо скибочками.
3) Вок ставимо на сильний вогонь і нагріваємо в ньому масло, спочатку кладемо в вок сьомгу і смажимо її, помішуючи, буквально хвилинку. Потім додаємо до риби морква і селера, смажимо все ще пару хвилин, викладаємо в вок овочі, що залишилися, перемішуємо все і продовжуємо смажити на сильному вогні, поки овочі не стануть м'якими.
4) Після цього вимикаємо вогонь і викладаємо блюдо на тарілку, посипаємо рибу кунжутом і подаємо до столу.
Як вид, все дуже швидко і легко, так що приготувати смачну вечерю з цим простим рецептом сьомги в воке не проблема. Смачного!