Курка на багатті
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 12 г. 0 хв.
Курка на багатті - відмінна альтернатива шашликів. Ідеальне м'ясне блюдо для великої голодної компанії. Якщо ви вибралися на природу на пікнік, обов'язково приготуйте таку смачну курочку.
Опис приготування:
Якщо ви хочете знати, як приготувати курку на багатті, то просто прочитайте цей рецепт. Ви можете змінити складові маринаду. Додайте будь-які спеції і приправи на свій розсуд. Деякі люблять оливкова олія або майонез, які при додаванні в маринад зроблять курку соковитіше.
- Курка - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/3 чайних ложки
Візьміть цілу курку, ретельно її вимийте. Якщо десь є пір'ячко, Одружений на них за допомогою пінцета. Полийте курочку соєвим соусом, натріть гірчицею, видавіть зверху сік одного лимона. Гарненько"викуповуйте" її в маринаді.
Переверніть курку в мисці грудкою вниз. Потім щільно укрийте її поліетиленом. Підійде звичайний пакет. Залиште маринуватися в холодильнику на пару годин, а найкраще на всю ніч.
Курочку, яка добре замаринувалася, разрежьтевздовж в районі грудки гострим ножем. Розпластайте її на решітці для гриля, попередньо змастивши її рослинною олією.
Наколи курочку з усіх боків ножем або гострою вилкою. Запікайте на жарких вугіллі з обох сторін, постійно перевертаючи. Подавайте з зеленню, соусами і овочами.