Cосіскі на багатті
(покроковий рецепт з фото)
На пікніку теж часом хочеться урізноманітнити ласощі. Пропоную взяти на замітку відмінний рецепт приготування сосисок на вогнищі в пікантному маринаді, з овочами як гарнір.
Класичний рецепт сосисок на вогнищі, коли вони просто доводяться до підсмаженої скоринки на вогні, пропоную доповнити маринадом, в якому рекомендується залишити їх буквально на 20-25 хвилин. Маринад приготуємо на основі сметани, часнику, гострого соусу чілі і гірчиці. Всі подальші інструкції опишу в покроковому супроводі)
- Сосиски - 500 грам
- Гострий соус - 0.5 чайних ложки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Сметана або майонез - 1 Чайна ложка
1
Отже, часник потрібно очистити і пропустити через прес.
2
З'єднати сметану, часник і гострий соус чилі. При бажанні додати трохи гірчиці за смаком.
3
Все як слід перемішати і обмазати маринадом сосиски, попередньо вимивши, очистивши і обсушити їх.
4
При бажанні в маринад можна додати також трохи сушеної зелені та інших спецій для більш сильного аромату.
5
Після нетривалого маринування сосиски можна відправити на шампур або грати.
6
Побризкати олією і відправити на вогнище.
7
Відмінним гарніром до такої страви будуть овочі, які необхідно вимити, побризкати олією і також підсмажити на вогнищі.
8
Ось і весь простий рецепт сосисок на вогнищі, який також можна доповнити соусом при подачі, свіжою зеленню і запеченою картоплею, наприклад.