Кундюми з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування кундюми з грибами. Кундюми, (дуже схоже блюдо на пельмені з грибами), готуються по старовинним російським рецептом.
Для кундюмов тісто заварюють окропом і додають трохи рослинного масла. Дуже смачне російське старовинне блюдо.
- Борошно - 320 грам
- Вода (окріп) - 3/4 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Гриби - 100 грам
- Цибуля зелена, пучок - 1 штука
- Перець і лавровий лист - 1 За смаком
- Часник - 1 За смаком
1. Приготуємо тісто. Рослинна олія змішуємо з окропом. Борошно просіваємо, додаємо сіль, вливаємо суміш рослинного масла з окропом, і в комбайні всі швидко змішуємо.
2. На дошку перекладаємо тісто і продовжуємо його вимішувати. Потім тісто розгортаємо в дуже тоненький пласт.
3. Нарізаємо пласт тесту квадратиками (приблизно 5х5 сантиметрів, але можна і великими).
4. Приготовим начинку. Хвилин 15-20 замочимо сушені гриби, потім відварюємо їх у воді. В окремий посуд зливаємо відвар. Дрібно нарізаємо гриби, очищаємо цибулю і все це обсмажуємо на сковороді в рослинному маслі. Даємо начинці охолонути.
5. Половину столової ложки начинки кладемо на саму середину квадрата тесту, водою змащуємо краю тесту. Красивий трикутник, з'єднуємо краю, повинен вийти пельмень.
6. Деко змащуємо рослинним маслом, розкладаємо Курдюм і запікаємо хвилин 15 в духовці (температура 200 градусів). Приготуємо грибний бульйон і додамо в нього спеції. Кундюми розкладаємо по горщикам, заливаємо грибним бульйоном і ставимо хвилин на 15 в гарячу духовку. Блюдо готово.