Кундюми
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите експериментувати на кухні і пробувати щось нове, пропоную вам приготувати апетитні і дуже смачні кундюми в домашніх умовах. Родзинка справжньої російської кухні на вашому столі!
Процес приготування хоч і займає досить багато часу, насправді досить простий. Що стосується начинки, то використовувати можна як рис, так і гречку, наприклад. Також при бажанні можна додати відварене яйце, зелень і найрізноманітніші спеції. Дуже рекомендую взяти рецепт приготування кундюмов на замітку, адже блюдо просто неймовірно смачне.
- Мал - 150 грам
- Гриби білі - 50 грам (сушені)
- Рослинна олія - 8 Ст. Ложок (навпіл в тісто і начинку)
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Борошно - 350 грам
- Вода - 3/4 склянки (приблизно)
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
- Зелень - 1 щіпка
1. Гриби викладіть в каструлю і залийте холодною водою. Через пару годин поставте на вогонь і відваріть (хвилин 35) до готовності. Акуратно дістаньте їх шумівкою і подрібніть. Лук наріжте дрібно і обсмажте пару хвилин на рослинній олії. Додайте грибочки, смажте разом ще 5-7 хвилин.
2. А тим часом можна зайнятися тестом. Доведіть до кипіння воду, вилийте її в глибоку миску. Додайте рослинне масло і всипте відразу борошно. Ретельно вимішайте тісто. Тісто на кундюми в домашніх умовах виходить дуже "слухняним", з ним легко працювати.
3. Паралельно відваріть в підсоленій воді рис. З'єднайте його з грибами та цибулею. Начинку додатково підсолити і поперчіть за смаком. Все ретельно перемішайте.
4. На робочій поверхні розкачати тісто дуже тонким шаром.
5. Наріжте невеликими квадратиками.
6. Викладіть в центр невелику кількість начинки. Акуратно згорніть ось таким трикутником.
7. А після акуратно закріпіть краю. Ось, як зробити кундюми - легко і просто.
8. Викладіть їх на деко і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Після в жароміцний посуд або горщики налийте киплячий грибний бульйон, викладіть туди кундюми, а потім знову відправте їх в духовку на 12-15 хвилин. Усе, присипавши зеленню, блюдо можна подавати до столу.