Рецепт Консервована солянка фото

Консервована солянка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Морква , Цибуля , Скумбрія
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 5-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

У традиційній українській кухні солянкою називають не тільки суп, але і тушковану з луком, морквою і томатом капусту. Цей добре знайомий кожному з дитинства гарнір можна заготовити на зиму. Не знаю, як консервувати солянку? Я розповім!

Опис приготування:

Взимку вам не потрібно буде знову мити, чистити і різати овочі (які в холодну пору року, прямо скажемо, залишають бажати кращого), довго їх обсмажувати і тушкувати - просто відкриєте банку, розігрієте в мікрохвильовці і чудовий гарнір до будь-якого м'ясної страви готовий! Консервовану солянку можна використовувати і в якості закуски, як начинку для кулеб'як і пиріжків - в загальному, варіантів маса.

  • Капуста - 1 кілограм
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Томатна паста - 3-4 Ст. Ложок
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Оцет 9% - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком (лавровий лист, перець горошком, гвоздика і т.Д.)
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
консервована солянка - фото крок 1
Капусту позбавити від верхнього листя і нашаткувати.
консервована солянка - фото крок 2
Почистити цибулю, помити, нарізати тонкими півкільцями.
консервована солянка - фото крок 3
Морква помити, обсушити, почистити і натерти на крупній тертці. У невеликій кількості рослинного масла обсмажити цибулю, коли стане золотистим - додати моркву.
консервована солянка - фото крок 4
Викласти томатну пасту і спеції, перемішати, готувати ще 3-4 хвилини.
консервована солянка - фото крок 5
До обсмаженою в томаті цибулі і моркви викласти нашатковану капусту, додати сіль, налити склянку води, ретельно перемішати і тушкувати на повільному вогні під кришкою до готовності. Перед самим закінченням гасіння влити оцет і перемішати ще раз.
консервована солянка - фото крок 6
Готову солянку розкласти по стерилізованим банкам, закупорити, перевернути, укутати і залишити до повного охолодження.
Ну ось, тепер ви знаєте рецепт приготування консервованої солянки. Успіху і нових смачних заготовок! :)

Схожі рецепти