Консервована солянка
(покроковий рецепт з фото)
У традиційній українській кухні солянкою називають не тільки суп, але і тушковану з луком, морквою і томатом капусту. Цей добре знайомий кожному з дитинства гарнір можна заготовити на зиму. Не знаю, як консервувати солянку? Я розповім!
Взимку вам не потрібно буде знову мити, чистити і різати овочі (які в холодну пору року, прямо скажемо, залишають бажати кращого), довго їх обсмажувати і тушкувати - просто відкриєте банку, розігрієте в мікрохвильовці і чудовий гарнір до будь-якого м'ясної страви готовий! Консервовану солянку можна використовувати і в якості закуски, як начинку для кулеб'як і пиріжків - в загальному, варіантів маса.
- Капуста - 1 кілограм
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Томатна паста - 3-4 Ст. Ложок
- Вода - 0, 5 склянки
- Оцет 9% - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком (лавровий лист, перець горошком, гвоздика і т.Д.)
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
Капусту позбавити від верхнього листя і нашаткувати.
Почистити цибулю, помити, нарізати тонкими півкільцями.
Морква помити, обсушити, почистити і натерти на крупній тертці. У невеликій кількості рослинного масла обсмажити цибулю, коли стане золотистим - додати моркву.
Викласти томатну пасту і спеції, перемішати, готувати ще 3-4 хвилини.
До обсмаженою в томаті цибулі і моркви викласти нашатковану капусту, додати сіль, налити склянку води, ретельно перемішати і тушкувати на повільному вогні під кришкою до готовності. Перед самим закінченням гасіння влити оцет і перемішати ще раз.
Готову солянку розкласти по стерилізованим банкам, закупорити, перевернути, укутати і залишити до повного охолодження.
Ну ось, тепер ви знаєте рецепт приготування консервованої солянки. Успіху і нових смачних заготовок! :)
Ну ось, тепер ви знаєте рецепт приготування консервованої солянки. Успіху і нових смачних заготовок! :)