Цвітна капуста консервована
(покроковий рецепт з фото)
Цвітна капуста консервована - досить рідкісне страву на нашій кухні. І тим не менше раджу вам спробувати дізнатися, як консервувати кольорову капусту - річ виходить дуже смачна.
Цвітна капуста консервована виходить гострою і розходиться на ура! консервується просто, за звичайним рецептом. Якщо любите експериментувати, то напишіть свою пропорцію маринаду. Хай щастить!
- Кольорова капуста - 2, 2 кілограма
- Морква - 2 штуки
- Перець болгарський - 2 штуки
- Часник - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Перець гострий - 2 штуки
- Кріп, листя хрону, вишні, смородини - За смаком
- Гвоздика - За смаком
- Перець горошок - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
- Вода - 1 літр (маринад)
- Сіль - 2 Ст. Ложки (з 1 л води)
- Цукор - 1 Чайна ложка (з 1 л води)
- Оцет - 1 Ст. Ложка (з 1 л води)
Підготувати овочі.
Капусту розібрати на суцвіття.
На дно банок укласти спеції і порізані овочі.
У банки щільно утрамбувати капусту.
Банки залити окропом на три хвилини.
Злити окріп, залити киплячим маринадом з води, сіль і пісочний. У кожну банку додати оцет. Закатати. Охолодити банки в перевернутому, вкутаним вигляді.