Рецепт Капуста консервована фото

Капуста консервована
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Овочі , Капуста , Білокачанна капуста
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 10-20
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Незважаючи на те, що капуста відноситься до овочів, доступним в будь-який час року, я вважаю за краще законсервувати капусту - хоча б пару баночок! - на зиму. Це дуже зручно! спробуємо?

Опис приготування:

Якщо мені раптом потрібно дуже швидко приготувати борщ, щі або гарнір, я в лічені секунди відкриваю банку з консервованою капустою і - вуаля! думаю, багато господинь погодяться, що якщо час підтискає, це куди краще, ніж чистити, шинкувати і готувати свіжу капусту. Так що рецепт приготування консервованої капусти, думаю, знайде своїх шанувальників.

Рецепт:

Для приготування краще брати невеликі качани з ще не встигли огрубіти листям. Верхні знімемо.

Капусту розрізати і нашаткувати. Особливо дрібнити немає сенсу - ріжте так, як звикли робити для борщу.

Трохи пом'яти капусту руками.

Якщо вирішили додати моркву - вимийте її, почистіть і натріть на крупній тертці. Змішайте з капустою.

Ретельно вимити банки, на дно кинути лаврушку і запашний перець, щільно укласти капусту - приблизно до"плічок" .

Приготуємо заливку - кип'ятимо воду, розчиняємо в ній сіль і цукор, додаємо оцет і спеції.

Заливаємо капусту і ставимо банки стерилізувати - 3-літрові банки 25-30 хвилин, 2-літрові банки 20 хвилин.

Потім закочує банки, перевертаємо і вкутуємо теплою ковдрою.

На наступний день її можна відправити в льох або комору на зберігання.

Ну ось, тепер ви знаєте, як консервувати капусту! Приємного апетиту і вдалих заготовок!


  • Капуста - 3 кілограма
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 50 грам (з 1 літр води)
  • Цукор - 60 грам (з 1 літр води)
  • Укусус 6% - 120 мілілітрів (з 1 літр води)
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Перець запашний горошком - 3-5 штук
Якщо мені раптом потрібно дуже швидко приготувати борщ, щі або гарнір, я в лічені секунди відкриваю банку з консервованою капустою і - вуаля! думаю, багато господинь погодяться, що якщо час підтискає, це куди краще, ніж чистити, шинкувати і готувати свіжу капусту. Так що рецепт приготування консервованої капусти, думаю, знайде своїх шанувальників.

Рецепт:

Для приготування краще брати невеликі качани з ще не встигли огрубіти листям. Верхні знімемо.

Капусту розрізати і нашаткувати. Особливо дрібнити немає сенсу - ріжте так, як звикли робити для борщу.

Трохи пом'яти капусту руками.

Якщо вирішили додати моркву - вимийте її, почистіть і натріть на крупній тертці. Змішайте з капустою.

Ретельно вимити банки, на дно кинути лаврушку і запашний перець, щільно укласти капусту - приблизно до"плічок" .

Приготуємо заливку - кип'ятимо воду, розчиняємо в ній сіль і цукор, додаємо оцет і спеції.

Заливаємо капусту і ставимо банки стерилізувати - 3-літрові банки 25-30 хвилин, 2-літрові банки 20 хвилин.

Потім закочує банки, перевертаємо і вкутуємо теплою ковдрою.

На наступний день її можна відправити в льох або комору на зберігання.

Ну ось, тепер ви знаєте, як консервувати капусту! Приємного апетиту і вдалих заготовок!

Схожі рецепти