Капуста консервована
(покроковий рецепт з фото)
Незважаючи на те, що капуста відноситься до овочів, доступним в будь-який час року, я вважаю за краще законсервувати капусту - хоча б пару баночок! - на зиму. Це дуже зручно! спробуємо?
Якщо мені раптом потрібно дуже швидко приготувати борщ, щі або гарнір, я в лічені секунди відкриваю банку з консервованою капустою і - вуаля! думаю, багато господинь погодяться, що якщо час підтискає, це куди краще, ніж чистити, шинкувати і готувати свіжу капусту. Так що рецепт приготування консервованої капусти, думаю, знайде своїх шанувальників.
Рецепт:
Для приготування краще брати невеликі качани з ще не встигли огрубіти листям. Верхні знімемо.
Капусту розрізати і нашаткувати. Особливо дрібнити немає сенсу - ріжте так, як звикли робити для борщу.
Трохи пом'яти капусту руками.
Якщо вирішили додати моркву - вимийте її, почистіть і натріть на крупній тертці. Змішайте з капустою.
Ретельно вимити банки, на дно кинути лаврушку і запашний перець, щільно укласти капусту - приблизно до "плічок" .
Приготуємо заливку - кип'ятимо воду, розчиняємо в ній сіль і цукор, додаємо оцет і спеції.
Заливаємо капусту і ставимо банки стерилізувати - 3-літрові банки 25-30 хвилин, 2-літрові банки 20 хвилин.
Потім закочує банки, перевертаємо і вкутуємо теплою ковдрою.
На наступний день її можна відправити в льох або комору на зберігання.
Ну ось, тепер ви знаєте, як консервувати капусту! Приємного апетиту і вдалих заготовок!
- Капуста - 3 кілограма
- Вода - 1 літр
- Сіль - 50 грам (з 1 літр води)
- Цукор - 60 грам (з 1 літр води)
- Укусус 6% - 120 мілілітрів (з 1 літр води)
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Перець запашний горошком - 3-5 штук
Рецепт:
Для приготування краще брати невеликі качани з ще не встигли огрубіти листям. Верхні знімемо.
Капусту розрізати і нашаткувати. Особливо дрібнити немає сенсу - ріжте так, як звикли робити для борщу.
Трохи пом'яти капусту руками.
Якщо вирішили додати моркву - вимийте її, почистіть і натріть на крупній тертці. Змішайте з капустою.
Ретельно вимити банки, на дно кинути лаврушку і запашний перець, щільно укласти капусту - приблизно до "плічок" .
Приготуємо заливку - кип'ятимо воду, розчиняємо в ній сіль і цукор, додаємо оцет і спеції.
Заливаємо капусту і ставимо банки стерилізувати - 3-літрові банки 25-30 хвилин, 2-літрові банки 20 хвилин.
Потім закочує банки, перевертаємо і вкутуємо теплою ковдрою.
На наступний день її можна відправити в льох або комору на зберігання.
Ну ось, тепер ви знаєте, як консервувати капусту! Приємного апетиту і вдалих заготовок!