Рецепт Консервована пекінська капуста фото

Консервована пекінська капуста
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Овочі , Капуста , Пекінська капуста
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 10-20
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Китайці здавна не тільки додають соковиті ніжні листи пекінської капусти у всілякі салати, але і заготовляють її про запас. Чому б і нам не освоїти рецепт приготування консервованої пекінської капусти? Тим більше, що він зовсім нескладний!

Опис приготування:

Звичайно, як і в будь-якому іншому справі, тут є свої хитрощі, але досвідченої господині вони будуть цілком під силу. А недосвідченим, Щоб дізнатися, як консервувати пекінську капусту, досить просто стежити за кроками!

Отже, приступимо.

  • Капуста пекінська - 3-4 штук
  • Перець болгарський - 4-5 штук
  • Перець гострий - 1 штука
  • Часник - 6-10 зубчиків
  • Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Вода - 1, 5 склянки
  • Оцет - 70 мілілітрів
консервована пекінська капуста - фото крок 1
Болгарський перець миємо, виймаємо насіння і ріжемо на шматочки.
консервована пекінська капуста - фото крок 2
Також чинимо з гострим перцем. Будьте пильні - працювати з ним потрібно вкрай обережно!
консервована пекінська капуста - фото крок 3
Часник чистим.
консервована пекінська капуста - фото крок 4
Перці і часник подрібнюємо за допомогою блендера. Додаємо в кашку 1, 5 склянки кип'яченої води, сіль, цукор і оцет. Ретельно перемішуємо.
консервована пекінська капуста - фото крок 5
Пекінську капусту очищаємо від верхнього листя і ріжемо на 4 частини вздовж.
Кожну частину рясно поливаємо маринадом. Складаємо в ємність.
консервована пекінська капуста - фото крок 6
І встановлюємо зверху невеликий гніт. Маринуємо капусту 2-3 дня при кімнатній температурі, потім ще 2 тижні в прохолодному місці.
консервована пекінська капуста - фото крок 7
Після цього її вже можна їсти, але ж ми хочемо заготовити капусту на зиму, чи не так? Тому то, що залишиться від першої проби (а залишиться трохи, запевняю! ) ріжемо на невеликі шматочки, укладаємо в стерильні банки, заливаємо киплячим рослинним маслом і закочує. От і все! :)

Схожі рецепти