Консервована пекінська капуста
(покроковий рецепт з фото)
Китайці здавна не тільки додають соковиті ніжні листи пекінської капусти у всілякі салати, але і заготовляють її про запас. Чому б і нам не освоїти рецепт приготування консервованої пекінської капусти? Тим більше, що він зовсім нескладний!
Звичайно, як і в будь-якому іншому справі, тут є свої хитрощі, але досвідченої господині вони будуть цілком під силу. А недосвідченим, Щоб дізнатися, як консервувати пекінську капусту, досить просто стежити за кроками!
Отже, приступимо.
- Капуста пекінська - 3-4 штук
- Перець болгарський - 4-5 штук
- Перець гострий - 1 штука
- Часник - 6-10 зубчиків
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Вода - 1, 5 склянки
- Оцет - 70 мілілітрів
Болгарський перець миємо, виймаємо насіння і ріжемо на шматочки.
Також чинимо з гострим перцем. Будьте пильні - працювати з ним потрібно вкрай обережно!
Часник чистим.
Перці і часник подрібнюємо за допомогою блендера. Додаємо в кашку 1, 5 склянки кип'яченої води, сіль, цукор і оцет. Ретельно перемішуємо.
Пекінську капусту очищаємо від верхнього листя і ріжемо на 4 частини вздовж.
Кожну частину рясно поливаємо маринадом. Складаємо в ємність.
Кожну частину рясно поливаємо маринадом. Складаємо в ємність.
І встановлюємо зверху невеликий гніт. Маринуємо капусту 2-3 дня при кімнатній температурі, потім ще 2 тижні в прохолодному місці.
Після цього її вже можна їсти, але ж ми хочемо заготовити капусту на зиму, чи не так? Тому то, що залишиться від першої проби (а залишиться трохи, запевняю! ) ріжемо на невеликі шматочки, укладаємо в стерильні банки, заливаємо киплячим рослинним маслом і закочує. От і все! :)