Рецепт Маринована пекінська капуста по-корейськи фото

Маринована пекінська капуста по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Корейська кухня
Овочі, Капуста, Пекінська капуста
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Заготовки, Маринування

Пекінську капусту почали активно вживати в їжу ще в 5 столітті в стародавньому Китаї. Вона дуже соковита і ніжна, особливо в свіжому вигляді. До того ж цей продукт відноситься до низькокалорійним.

Для того, щоб приготувати справжню мариновану пекінську капусту по-корейськи, необхідно придбати парочку імпортованих інгредієнтів. Тайський рибний соус і корейський редис дайкон надають особливий присмак овочів, а спеціальний червоний перець додасть істинно східну острінкой! Будьте уважні! Якщо вам протипоказані страви такого типу, краще відязикатися від даної закуски.

  • Пекінська капуста - 1 штука
  • Вода фільтрована - За смаком
  • Тертий часник - 1 Ст. Ложка
  • Імбир - 1 Ст. Ложка
  • Тайський рибний соус - 2-3 Ст. Ложок
  • Корейська червоний перець - 2-3 Ст. Ложок
  • Корейська редис Дайкон - 230 грам
  • Зелена цибуля - 4 штуки
маринована пекінська капуста по-корейськи - фото крок 1
Поріжте попередньо миту капусту на четвертинки, видаліть качан. Далі четвертинки наріжте уздовж навпіл.
маринована пекінська капуста по-корейськи - фото крок 2
Змішайте сіль з капустою, найкраще робити це руками. Залийте суміш капусти і солі водою. Накрийте підходящої по діаметру тарілкою, поставте на неї що-небудь важке, типу глечика з водою або банки консервів. Дайте настоятися 1-2 годину.
маринована пекінська капуста по-корейськи - фото крок 3
Промийте капусту під проточною водою 3 рази, дайте волозі стекти через друшляк, залишивши пекінка там на 15-20 хвилин.
маринована пекінська капуста по-корейськи - фото крок 4
Поки капуста просушується, займіться гострої пастою. Змішайте імбир, часник, цукор і рибний соус в мисці. Поступово вмішайте гострий корейський червоний перець за смаком.
маринована пекінська капуста по-корейськи - фото крок 5
Змішайте капусту з редискою, подрібненою зеленою цибулею і гострої пастою. Використовуйте рукавички, коли змішуєте всі інгредієнти.
маринована пекінська капуста по-корейськи - фото крок 6
Заповніть банку отриманою сумішшю. Старанно спресуйте її так, щоб сік і рідина покрили овочі. Залиште хоча б 5 сантиметрів зверху банки незаповненими перед тим, як закрити її кришкою.
маринована пекінська капуста по-корейськи - фото крок 7
Залиште капусту маринуватися при кімнатній температурі на 1-5 днів.
маринована пекінська капуста по-корейськи - фото крок 8
Щодня перевіряйте закуску, намагайтеся опускати овочі в маринад - це допоможе процесу бродіння. Не бійтеся пробувати! Коли смак буде досить зрілим, можна відправляти банку в холодильник. Найкраще починати їсти закуску через пару тижнів. Смачного!

Схожі рецепти