Маринована пекінська капуста по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)
Пекінську капусту почали активно вживати в їжу ще в 5 столітті в стародавньому Китаї. Вона дуже соковита і ніжна, особливо в свіжому вигляді. До того ж цей продукт відноситься до низькокалорійним.
Для того, щоб приготувати справжню мариновану пекінську капусту по-корейськи, необхідно придбати парочку імпортованих інгредієнтів. Тайський рибний соус і корейський редис дайкон надають особливий присмак овочів, а спеціальний червоний перець додасть істинно східну острінкой! Будьте уважні! Якщо вам протипоказані страви такого типу, краще відязикатися від даної закуски.
- Пекінська капуста - 1 штука
- Вода фільтрована - За смаком
- Тертий часник - 1 Ст. Ложка
- Імбир - 1 Ст. Ложка
- Тайський рибний соус - 2-3 Ст. Ложок
- Корейська червоний перець - 2-3 Ст. Ложок
- Корейська редис Дайкон - 230 грам
- Зелена цибуля - 4 штуки
Поріжте попередньо миту капусту на четвертинки, видаліть качан. Далі четвертинки наріжте уздовж навпіл.
Змішайте сіль з капустою, найкраще робити це руками. Залийте суміш капусти і солі водою. Накрийте підходящої по діаметру тарілкою, поставте на неї що-небудь важке, типу глечика з водою або банки консервів. Дайте настоятися 1-2 годину.
Промийте капусту під проточною водою 3 рази, дайте волозі стекти через друшляк, залишивши пекінка там на 15-20 хвилин.
Поки капуста просушується, займіться гострої пастою. Змішайте імбир, часник, цукор і рибний соус в мисці. Поступово вмішайте гострий корейський червоний перець за смаком.
Змішайте капусту з редискою, подрібненою зеленою цибулею і гострої пастою. Використовуйте рукавички, коли змішуєте всі інгредієнти.
Заповніть банку отриманою сумішшю. Старанно спресуйте її так, щоб сік і рідина покрили овочі. Залиште хоча б 5 сантиметрів зверху банки незаповненими перед тим, як закрити її кришкою.
Залиште капусту маринуватися при кімнатній температурі на 1-5 днів.
Щодня перевіряйте закуску, намагайтеся опускати овочі в маринад - це допоможе процесу бродіння. Не бійтеся пробувати! Коли смак буде досить зрілим, можна відправляти банку в холодильник. Найкраще починати їсти закуску через пару тижнів. Смачного!