Пекінська капуста по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)
Пекінська капуста по-корейськи - гостра і пікантна закуска, яка припаде до душі тим, хто віддає перевагу стравам "з перчинкою" . Її можна подавати як салат. Відмінний варіант закуски.
Для приготування цієї страви вам знадобиться пекінська капуста. Саме вона є головним інгредієнтом. Щоб урізноманітнити цю закуску, ви можете додати в неї натерту на тертці або тонко нарізану моркву. Щоб дізнатися, як приготувати пекінську капусту по-корейськи, прочитайте цей рецепт.
- Капуста пекінська - 1 кілограм
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
- Перець червоний мелений - 1, 5 чайних ложки
- Часник - 5-6 зубчиків
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
З качана пекінської капусти зніміть верхні листки. Потім качан нарубати невеликими шматочками квадратної або довгастої форми.
Посипте капусту цукром і сіллю. Потім руками пам'ятаєте її так, щоб вона стала м'якше і пустила сік. Перекладіть пекінську капусту в глибоку миску або каструлю. Поставте на неї гніт і залиште в холодильнику на пару годин.
Тепер вам необхідно приготувати перцеву пасту. Для цього в піалках змішайте порошок гострого червоного перцю з невеликою кількістю води. Потім додайте до нього натертий часник і дайте інгредієнтів настоятися.
Пекінську капусту дістаньте з холодильника, приберіть гніт, відкиньте її на друшляк, промийте під проточною водою і відіжміть зайву рідину. Додайте в капусту гостру суміш, рослинне масло і оцет, ретельно все перемішайте. Поставте блюдо в холодильник на ніч.