Рецепт Маринована пекінська капуста на зиму фото

Маринована пекінська капуста на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Пекінська капуста
Вегетаріанське харчування, Рецепти для схуднення
На полуденок
Заготовки

Коли заходить язик про маринованої капусті, кожна господиня з посмішкою представляє велику банку улюбленої білокачанної представниці роду капустяних. А чому б не спробувати здивувати рідних?

Для приготування маринованої пекінської капусти на зиму потрібно не так багато сил. Потрібно всього лише нарізати необхідні складові, закип'ятити маринад, залити їм овочі. Особливу пікантність додає імбир. Не хвилюйтесь, якщо суміш для Маринівка не покриє всю капусту - вона з часом осяде і ніяких проблем не буде. Закуску можна вживати як через 4-5 днів, так і через пару місяців холодними зиязиками вечорами. Дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати мариновану пекінську капусту на зиму.

  • Пекінська капуста - 1 штука
  • Свіжий імбир - 5-6 скибочок
  • Цукор - 140-150 грам
  • Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
  • Винний оцет - 250 мілілітрів
  • Вода - 500-600 мілілітрів
  • Морква - 1 штука
  • Червоний подрібнений перець - ½ Штук
  • Чилійський перчик - 6 штук
маринована пекінська капуста на зиму - фото крок 1
Відріжте качан від капусти, промийте кожен лист під проточною водою. Струсіть зайву вологу, промокніть листи паперовим рушником для кращого ефекту.
маринована пекінська капуста на зиму - фото крок 2
Поріжте кожен капустяний лист на невеликі шматочки. Маленькі молоді листочки можна залишити цілими.
маринована пекінська капуста на зиму - фото крок 3
Доведіть до кипіння суміш води, оцту, солі, цукру і імбиру, постійно помішуючи. Зніміть її з вогню.
маринована пекінська капуста на зиму - фото крок 4
Велику стерилізовані банки заповніть капустою, морквою (попередньо подрібненої, наприклад, на тертці для нарізки по-корейськи), чилійським перцем, нарізаним червоним перцем. Заповніть банку гарячою сумішшю для Маринівка. Засукайте кришкою і гарненько струсіть.
маринована пекінська капуста на зиму - фото крок 5
Поставте в темне тепле місце на добу, після чого мінімум 3 дня тримайте в холодильнику. Після цього сміливо пробуйте! А якщо хочете пригощатися взимку - тримайте в темному прохолодному місці. Смачного!

Схожі рецепти