Капуста, маринована по-корейськи з буряком
(покроковий рецепт з фото)
Капуста, маринована по-корейськи з буряком - універсальна закуска і для будь-якого святкового столу, і на кожен день. Овочі дуже гармонійно поєднуються між собою, виходить смачно і ситно!
Особисто для мене немає кращого закуски, ніж капуста, маринована по-корейськи з буряком в домашніх умовах. Якщо хочете, щоб капуста вийшла більш гострою, можна додати перець чилі, головне в цій справі не переборщити. Маринована капуста з буряком може використовуватися для приготування салатів або просто подаватися разом з основним гарніром. Хай щастить!
- Капуста білокачанна - 3 кілограма
- Часник - 2 штуки
- Буряк - 200 грам
- Морква - 200 грам
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Сіль - 5 чайних ложок
- Цукор - 170 грам
- Оцет столовий - 200 мілілітрів
Капусту ретельно промиваємо та нарізаємо невеликими квадратними шматочками.
Буряк очищаємо і нарізаємо тонкими скибочками.
Морква потрібно промити, очистити і натерти на крупній тертці.
Тепер викладаємо все овочі шарами у велику каструлю. Також додаємо зубчики часнику.
Верхнім шаром повинна бути капуста.
Приготуємо маринад. З'єднуємо оцет з цукром, сіллю і рослинним маслом. Додаємо літр окропу, і перемішуємо. Заливаємо приготовленим маринадом капусту з овочами, зверху встановлюємо гніт. Ми залишаємо капусту на 2-3 діб, після чого розкладаємо по стерилізованим банкам і прибираємо в холодильник для зберігання. Смачного!