Капуста маринована з часником і буряком
(покроковий рецепт з фото)
Корисна, апетитна, пікантна капуста маринована з часником і буряком в домашніх умовах - це не тільки смачна, але і дуже красива закуска, яка прикрасить навіть святковий стіл.
Це абсолютно нескладний, але дуже вдалий варіант, як приготувати капусту мариновану з часником і буряком. З маринадом можна експериментувати, збільшуючи або зменшуючи кількість оцту або часнику. Також особливий аромат можуть надати найрізноманітніші спеції, не тільки запашний перець, але і лавровий лист, наприклад.
- Капуста - 2 кілограма
- Морква - 2-3 штук
- Буряк - 1-2 штук (в залежності від розміру)
- Часник - 10-12 зубчиків
- Запашний перець - За смаком
- Вода - 1.5 L
- Цукор - 200 грам
- Оцет - 200 мілілітрів
- Сіль - 3 Ст. Ложки
1. Маринад повинен бути холодним, а значить, саме з нього потрібно почати процес приготування. У каструлю влити воду, додати цукор і сіль. Після закипання влийте оцет і через хвилину зніміть з вогню.
2. Тепер можна зайнятися овочами. В рецепт приготування капусти маринованої з часником і буряком використовуйте щільний вилок бажано середнього розміру. Наріжте капусту середніми шматочками.
3. Викладіть на дно каструлю або іншої ємності частина капусти в один шар.
4. Очистіть часник і наріжте тонкими пластинками або невеликими кубиками. Частина викладіть зверху капусти.
5. Очистіть буряк і наріжте тонкими пластинками (можна натерти на тертці). В цей простий рецепт капусти маринованої з часником і буряком також використовується морква, але при бажанні її можна не додавати. Невелику частину викладіть в каструлю.
6. Далі знову викладіть шар капусти, а потім овочі. Заповніть каструлю шарами.
7. Залийте зверху охолоджений маринад, в який попередньо додайте запашний перець.
8. Щоб капуста маринована з часником і буряком в домашніх умовах добре просочилася, поставте зверху прес. Досить накрити каструлю тарілкою і зверху поставити банку з водою.
Через дві доби можна пробувати, що вийшло.
Через дві доби можна пробувати, що вийшло.