Маринована капуста з буряком і часником
(покроковий рецепт з фото)
Таку капусту можна часто зустріти в магазинах. Я пропоную приготувати її самостійно. Можна закатати на зиму про запас, а можна просто приготувати на вечерю.
Поріжте тонко овочі для маринування. Складіть їх в чисті стерильні баночки і залийте маринадом. Засукайте. Якщо хочете спробувати салат, то його можна їсти вже через добу.
- Капуста - 2 кілограма
- Буряк - 2-3 штук (невеликого розміру)
- Часник - 10-12 зубчиків
- Лавровий лист, гвоздика, koriandr, мелений перець - За смаком
- Вода - 1 літр
- Оцет 9% - 100 мілілітрів
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 3 чайних ложки
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
Приготуйте інгредієнти. Я для себе зменшила порцію і зробила на 1 кг капусти.
Поріжте тонкими пластинками часник і буряк.
Капусту порубати на квадратики.
На дно стерильної баночки кладемо буряк.
Далі хороший шар капусти і часнику.
І так шарами заповнюємо баночку до самого верху. Кладемо лавровий листочок.
Готуємо маринад. Доводимо до кипіння воду з сіллю і цукром, додайте спеції улюблені (гвоздику, koriandr, перець горошком або мелений), проваріть хвилину, влийте оцет - і маринад готовий.
Заливаємо капусту киплячим маринадом. Накриваємо кришкою і закочує ключем. Банки перевертаємо догори дном до охолодження.