Рецепт Маринована капуста з буряком і часником фото

Маринована капуста з буряком і часником
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі, Капуста
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На природу, Корисний обід, Легка вечеря, Святковий обід
Заготовки, Консервація, Маринування

Таку капусту можна часто зустріти в магазинах. Я пропоную приготувати її самостійно. Можна закатати на зиму про запас, а можна просто приготувати на вечерю.

Поріжте тонко овочі для маринування. Складіть їх в чисті стерильні баночки і залийте маринадом. Засукайте. Якщо хочете спробувати салат, то його можна їсти вже через добу.

  • Капуста - 2 кілограма
  • Буряк - 2-3 штук (невеликого розміру)
  • Часник - 10-12 зубчиків
  • Лавровий лист, гвоздика, koriandr, мелений перець - За смаком
  • Вода - 1 літр
  • Оцет 9% - 100 мілілітрів
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 3 чайних ложки
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
маринована капуста з буряком і часником - фото крок 1
Приготуйте інгредієнти. Я для себе зменшила порцію і зробила на 1 кг капусти.
маринована капуста з буряком і часником - фото крок 2
Поріжте тонкими пластинками часник і буряк.
маринована капуста з буряком і часником - фото крок 3
Капусту порубати на квадратики.
маринована капуста з буряком і часником - фото крок 4
На дно стерильної баночки кладемо буряк.
маринована капуста з буряком і часником - фото крок 5
Далі хороший шар капусти і часнику.
маринована капуста з буряком і часником - фото крок 6
І так шарами заповнюємо баночку до самого верху. Кладемо лавровий листочок.
маринована капуста з буряком і часником - фото крок 7
Готуємо маринад. Доводимо до кипіння воду з сіллю і цукром, додайте спеції улюблені (гвоздику, koriandr, перець горошком або мелений), проваріть хвилину, влийте оцет - і маринад готовий.
маринована капуста з буряком і часником - фото крок 8
Заливаємо капусту киплячим маринадом. Накриваємо кришкою і закочує ключем. Банки перевертаємо догори дном до охолодження.

Схожі рецепти