Рецепт Капуста, маринована шматочками з буряком фото

Капуста, маринована шматочками з буряком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі, Капуста
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки, Консервація, Маринування

Капуста добре зберігається, має приємний малиновий колір. Підійде для салатів або як самостійна закуска.

Поріжте шматочками капусту, буряк і часник. Складіть в банки. Потім залийте маринадом і закатати ключем. Хай щастить!

  • Буряк - 1 штука
  • Капуста - 1 кілограм
  • Часник - За смаком
  • Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 25 мілілітрів
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Оцет столовий 9% - 50 мілілітрів
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Перець чорний горошком або коріандр - За смаком
капуста, маринована шматочками з буряком - фото крок 1
Приготуємо все необхідне для закачування.
капуста, маринована шматочками з буряком - фото крок 2
Капусту поріжте красивими однаковими шматочками.
капуста, маринована шматочками з буряком - фото крок 3
Подрібніть часник і буряк. Форма значення не має, головне - не надто крупно. Я порізала тонкими пластинками.
капуста, маринована шматочками з буряком - фото крок 4
Беремо стерильні баночки і кришки. Складаємо капусту, буряк, часник, потім знову повторюємо шари.
капуста, маринована шматочками з буряком - фото крок 5
Воду для маринаду змішуємо з сіллю і цукром. Доводимо до кипіння, нехай добре закипить. Потім вливаємо оцет і вимикаємо.
капуста, маринована шматочками з буряком - фото крок 6
Заливаємо киплячим маринадом банки. Закочує ключем. Перевертаємо, і вкутуємо в тепле. Ми залишаємо так на всю ніч. Вранці можна прибрати тепло, перевернути і заховати в прохолодне місце для зберігання. Готово!

Схожі рецепти