Капуста, маринована шматочками з буряком
(покроковий рецепт з фото)
Капуста добре зберігається, має приємний малиновий колір. Підійде для салатів або як самостійна закуска.
Поріжте шматочками капусту, буряк і часник. Складіть в банки. Потім залийте маринадом і закатати ключем. Хай щастить!
- Буряк - 1 штука
- Капуста - 1 кілограм
- Часник - За смаком
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 25 мілілітрів
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Оцет столовий 9% - 50 мілілітрів
- Вода - 500 мілілітрів
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Перець чорний горошком або коріандр - За смаком
Приготуємо все необхідне для закачування.
Капусту поріжте красивими однаковими шматочками.
Подрібніть часник і буряк. Форма значення не має, головне - не надто крупно. Я порізала тонкими пластинками.
Беремо стерильні баночки і кришки. Складаємо капусту, буряк, часник, потім знову повторюємо шари.
Воду для маринаду змішуємо з сіллю і цукром. Доводимо до кипіння, нехай добре закипить. Потім вливаємо оцет і вимикаємо.
Заливаємо киплячим маринадом банки. Закочує ключем. Перевертаємо, і вкутуємо в тепле. Ми залишаємо так на всю ніч. Вранці можна прибрати тепло, перевернути і заховати в прохолодне місце для зберігання. Готово!