Рецепт Капуста, маринована шматочками з буряком фото

Капуста, маринована шматочками з буряком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі , Капуста
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація , Маринування
Кількість порцій: 4-8
Час приготування: 20 хв.

Капуста добре зберігається, має приємний малиновий колір. Підійде для салатів або як самостійна закуска.

Опис приготування:

Поріжте шматочками капусту, буряк і часник. Складіть в банки. Потім залийте маринадом і закатати ключем. Хай щастить!

  • Буряк - 1 штука
  • Капуста - 1 кілограм
  • Часник - За смаком
  • Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 25 мілілітрів
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Оцет столовий 9% - 50 мілілітрів
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Перець чорний горошком або коріандр - За смаком
капуста, маринована шматочками з буряком - фото крок 1
Приготуємо все необхідне для закачування.
капуста, маринована шматочками з буряком - фото крок 2
Капусту поріжте красивими однаковими шматочками.
капуста, маринована шматочками з буряком - фото крок 3
Подрібніть часник і буряк. Форма значення не має, головне - не надто крупно. Я порізала тонкими пластинками.
капуста, маринована шматочками з буряком - фото крок 4
Беремо стерильні баночки і кришки. Складаємо капусту, буряк, часник, потім знову повторюємо шари.
капуста, маринована шматочками з буряком - фото крок 5
Воду для маринаду змішуємо з сіллю і цукром. Доводимо до кипіння, нехай добре закипить. Потім вливаємо оцет і вимикаємо.
капуста, маринована шматочками з буряком - фото крок 6
Заливаємо киплячим маринадом банки. Закочує ключем. Перевертаємо, і вкутуємо в тепле. Ми залишаємо так на всю ніч. Вранці можна прибрати тепло, перевернути і заховати в прохолодне місце для зберігання. Готово!

Схожі рецепти