Капуста маринована гостра з буряком
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами оригінальний, пікантний і смачний рецепт, з якого ви дізнаєтеся, як приготувати капусту мариновану гостру з буряком! Прекрасна легка закуска на будь-який випадок. Обов'язково спробуйте!
З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло дві великих трилітрових банки цієї яскравої закуски. Такий салатик гідно прикрасить ваш стіл в пост, а також підійде тим, хто правильно харчується і не їсть м'ясо. Хочу відмітити, що закуска виходить і справді пікантна, навіть гостра. Так що, якщо ви любите смак ніжніше, приберіть з рецепта перець чилі або корінь хрону. Можна також зменшити кількість часнику.
- Капуста - 1 штука
- Буряк - 2 штуки
- Перець чилі - 1 штука
- Корінь хрону - 2 штуки
- Часник - 5-6 зубчиків
- Морква - 800 грам
- Вода - 3 L
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 0.5 склянки
- Спеції - За смаком
1. Капусту миємо й просушують. Потім шаткуємо середніми шматочками, сильно дрібнити не треба. Мнемо її руками разом з сіллю.
2. Натираємо буряк і моркву. Готуємо банки - моєму і висушуємо їх. Укладаємо овочі в банки шарами. Чергуйте капусту, морква і буряк.
3. Приготуємо маринад. У воду додамо сіль, цукор, оцет, лавровий лист, корінь хрону і перець чилі. Кип'ятимо маринад. В банку сверху бросаем зубчики чеснока, заливаємо киплячим маринадом. Ставимо банки під гніт і залишаємо на дві доби при кімнатній температурі.
4. Через дві доби овочі можна вживати. Зберігати їх краще в холодильнику або в прохолодному місці під щільною кришкою. При бажанні банки можна законсервувати.