Рецепт Маринована капуста шматочками з буряком фото

Маринована капуста шматочками з буряком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі, Капуста
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок
Заготовки, Маринування

Цей покроковий рецепт підкаже вам, як приготувати мариновану капусту шматочками з буряком неймовірно смачно і просто. Така яскрава закуска вже точно не залишить байдужим жодного гостя!


Принадність цієї страви полягає в тому, що його може приготувати кожен, навіть той, у кого абсолютно немає навичок в кулінарії.

Зберігати таку капусту найкраще в холодильнику в скляній банці з щільною кришкою. Стояти вона може кілька місяців. І з часом вона буде ставати ще смачніше і ароматні.

  • Білокачанна капуста - 3500 грам
  • Буряк - 200 грам
  • Голівка часнику - 2 штуки
  • Морквина - 200 грам
  • Столовий оцет - 200 мілілітрів
  • Масло рослинне - 100 мілілітрів
  • Пісочний цукор - 170 грам
  • Сіль - 5 чайних ложок
маринована капуста шматочками з буряком - фото крок 1
1. Насамперед наріжте капусту квадратними шматочками. Розмір квадратиків приблизно 3 з 3 см. Важливо, щоб шматочки були однаковими. Тоді закуска промаринуется рівномірно.
маринована капуста шматочками з буряком - фото крок 2
2. Свіжу буряк вимийте і очистіть від шкірки. Потім нарізаємо буряк тонкими скибочками як на фото.
маринована капуста шматочками з буряком - фото крок 3
4. Далі чистимо дві часникові головки. Потім миємо й чистимо моркву. Її потрібно натерти на крупній тертці.
маринована капуста шматочками з буряком - фото крок 4
5. Після чого викладайте в глибоку каструлю черзі капусту, буряк з морквою і часник. Потім знову капусту. І так, поки не закінчаться овочі. Таких виходить три або чотири шари.
маринована капуста шматочками з буряком - фото крок 5
6. Коли ви закінчили з усіма верствами, нагорі залиште капусту. І можна приступати до приготування маринаду. Для цього змішайте цукор, оцет, олія, сіль і додайте до цього 1 літр води. Все закип'ятити. Після чого необхідно залити капусту маринадом і поставити під гніт. Дайте страві пару днів настоятися - і можна сміливо відправляти його на стіл для дегустації.

Схожі рецепти