Гостра пекінська капуста
(покроковий рецепт з фото)
У мене пристрасть до гострих закусок. Але щоб вони не були Ядрена, а все-таки смак основного інгредієнта відчувався. Тому я постійно в пошуках відповідних рецептів. Азіатська кухня мені в допомогу.
Наприклад, недавно я дізналася про те, як приготувати гостру пекінську капусту. З одного боку цей варіант досить простий, але страва повинна настоятися кілька днів, щоб просочитися смаком і ароматом. Також воно адаптоване по продуктам під наші можливості. Все можна купити в звичайному магазині.
- Пекінська капуста - 1 штука
- Dajkon - 1 штука
- Імбир - 1 штука
- Груша - 1 штука
- Селера - 1 штука (корінь)
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Перець гострий - 5-7 штук
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рибний соус - 1 Чайна ложка
- Часник - 1-1, 5 штуки
Всі овочі, крім капусти, промийте, почистіть і наріжте середніми шматками.
Потім все шматочки перетворите в кашку, наприклад, за допомогою м'ясорубки.
Капусту промийте, видаліть погані листя. Потім надріжте її на 1/3 в районі основи.
Після цього акуратно розірвіть качан.
Потім замочіть капусту у воді з сіллю на 3-8 годин.
Через цей час листя віджимають, укладайте між ними гостру масу.
Так поступите з усіма верствами. Пекінську капусту перекладіть в глибокий посуд. Поставте вантаж. Залиште її в такому вигляді на 4-5 днів при кімнатній температурі.
Гостра пекінська капуста готова! Наріжте її і подавайте до столу. Смачного!