Квасоля консервована на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Взимку бажано їсти ситні, багаті вітамінами, нагадують про літо страви. Таким є на зиму консервована квасоля. Готується просто і швидко, зберігаючи всі добре, що дарує нам літо.
Готову і розлиту по банкам консервовану квасолю зберігайте в темному прохолодному місці. Взимку це просте, але дуже смачна страва, - справжня знахідка! Насолоджуйтесь смаками літа круглий рік і будьте здорові!
- Квасоля - 0, 5 кілограма
- Баклажани - 2 кілограма
- Помідори - 0, 5 кілограма
- Морква - 0, 5 кілограма
- Часник - 0, 2 кілограма
- Рослинна олія - 1, 5 склянки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Оцет - 0, 5 склянки
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Чорний мелений перець - - За смаком
1. Квасоля відваріть до напівготовності. По бажанню, квасоля можна (і навіть потрібно) попередньо замочити годин на 12.
2. Баклажани очистіть, наріжте невеликими кубиками і складіть у велику каструлю (6-7 L).
3. Морква очистіть, натріть на середній терці і додайте в каструлю до баклажанів.
4. Очистіть від шкірки помідори (зробивши надрізи, обливши окропом і видаливши плодоніжки, наріжте середніми кубиками і також відправляйте в каструлю до інших овочів.
5. Все перемішайте і поставте гасити на середній вогонь на 25 хвилин до напівготовності овочів.
6. Через 20 хвилин додайте в наші овочі цукор. Рослинна олія, сіль, оцет і перець. Все перемішайте.
7. Додайте до овочів і спецій відварену квасолю, все перемішайте і залиште гаситися на повільному вогні протягом 45 хвилин.
8. Очистіть часник і пропустіть через прес. Приблизно за хвилин 10 до готовності додайте до овочів часник і перемішайте.
9. Готову консервовану квасолю розлийте по попередньо простерилизованнимбанкам. Банки закатати і укутайте на ніч в ковдру. Приємного!