Консервована аджика на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви все ще не знаєте, як приготувати консервовану аджику на зиму, і все ще купуєте готову, пора це міняти! Адже на смак магазинна набагато поступається домашньої, та й готувати її просто!
Взагалі, я постаралася максимально просто розповісти, як приготувати консервовану аджику на зиму, сподіваюся, вам мій рецепт допоможе. Головне - не сліпо слідувати інструкціям, можна кабачки замінити болгарським перцем або просто взяти побільше помідорів, наприклад. Мій рецепт адже не претендує на звання класичного рецепту консервованої аджики на зиму. Немає межі досконалості!
- Кабачки - 3 кілограма
- Морква - 0.5 кілограма
- Перець солодкий - 0.5 кілограма
- Помідори - 1.5 кілограма
- Часник - 300 грам
- Масло рослинне - 200 грам
- Цукор - 100 грам
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Перець червоний мелений - 3 Ст. Ложки
1. Всі овочі миємо, чистим (якщо треба) від шкурок і насіння, і подрібнити в блендері або м'ясорубці.
2. Додамо сіль, цукор і масло. Добре перемішати, перекладаємо в казанок, і ставимо на середній вогонь. Доводимо до кипіння.
3. Варимо 40 хвилин. Потім додамо червоний гострий перед, перемішаємо. Варимо ще 10 хвилин.
4. Розливаємо в заздалегідь приготовані стерильні баночки, закочує кришками, і в перевернутому вигляді зберігаємо в теплі до повного охолодження. Після цього відправимо в підвал до зими. Бажаю удачі!