Консервована скумбрія на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Поділюся з вами рецептом приготування консервованої скумбрії на зиму. Виходить дуже соковита і смачна рибка в обрамленні томатного салату з морквою і цибулею. Смачно, соковито і легко! рекомендую!
Розповім вам, як приготувати консервовану скумбрію на зиму. Якщо ви хочете, щоб страва вийшла більш насиченим і пікантним, рекомендую залити банки холодною водою з томатною пастою, а потім відправити в холодну духовку і там запікати без кришок приблизно годину. Тоді риба дасть сік і салат вийде м'якше. Однак мені більше подобається, коли рибка залишається шматочками і тримає форму, тому я її ошпарюють окропом. Бажаю вам вдалої готування!
- Скумбрія свіжоморожена - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Перець чорний горошком - 10 штук
- Сіль - 2 чайних ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Томатна паста - 3-4 Ст. Ложок
- Спеції - За смаком
1. Рибу миємо, чистим, видаляємо луску, великі кісточки і все те, що може перешкодити. Ріжемо невеликими шматочками, промиваємо і залишимо просохнути.
2. У підготовлені баночки тепер викладаємо пошарово спеції, подрібнені цибулю і моркву, а також шматочки риби.
3. Окремо кип'ятимо воду разом з сіллю і томатною пастою. Далі в кожну банку вливаємо потроху масла, заливаємо окропом. Швидко закриваємо стерильними кришками і зберігаємо в перевернутому стані під ковдрою до повного охолодження банок.
4. І ось таку красиву в результаті отримаємо рибку взимку! Смачного!