Консервована морква на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Морква хороша не тільки в свіжому вигляді. Засукайте на зиму консервовану моркву, щоб при нагоді додати в рагу або в запіканку.
Приготувати моркву на зиму можна для багатьох цілей. У консервованому вигляді її можна їсти просто так, а можна додати до будь-якого гарніру, рагу або запіканці. Щоб не витрачати час на очистку, прожарювання або гасіння, просто відкрийте банку з консервованою морквою і вечерю майже готовий.
- Морква - 300 грам
- Цукор - 7 грам
- Сіль - 7 грам
- Вода - 200 грам
- Оцет 6% - 25 грам
- Перець горошком - За смаком
Підготуйте інгредієнти для приготування консервованої моркви на зиму.
Морквину очистіть і наріжте середніми кружками.
Зваріть маринад з води, солі, цукру і оцту.
Складіть в простерилізованих банку морквину і перець горошком.
Залийте моркву гарячим маринадом.
Простерилизуйте заготовку протягом 20 хвилин.
Закатати кришками і дайте повністю охолонути в теплі.
Зберігайте морквину в банку в прохолодній коморі до зими. Вихід - 1 банка об'ємом 300 грам. Приємного вам апетиту!