Консервована морква
(покроковий рецепт з фото)
Впевнена, багато хто навіть не замислювалися про те, що моркву можна маринувати! Але ж виходить дуже смачно! Це відмінна закуска нарівні з маринованими огірочками і перцем.
Дуже смачною за цим рецептом виходить зовсім молоденька, тоненька морквина, вона зовсім ніжна і навіть солодкувата. Але таку, на жаль, практично ніде не продають, таке задоволення можуть дозволити собі тільки власники власних городів. Але навіть така морква, як у мене, добре промаринуватися, наситившись ароматом часнику, виходить просто приголомшливою, її можна подавати до будь-яких м'ясних страв. А ще завдяки своєму яскравому кольору вона завжди робить стіл святковим і ошатним.
- Морква - 750 грам
- Часник - 3-4 зубчиків
- Вода - 500 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 3 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Я використовую молоду, але вже досить велику морква.
Якщо використовуєте велику моркву, поріжте її на невеликі шматочки, можна довгі, як палички, а можна на кружечки. Якщо ж використовуєте тонку морквину, то її можна не різати зовсім.
Часник порізати дрібними шматочками, соломкою або навіть просто видавіть через прес.
Морква разом з часником складіть в чисті стерилізовані банки.
Приготуйте маринад. Для цього в невеликій каструльці закип'ятіть воду разом з цукром і сіллю, потім додайте необхідну кількість оцту і вимкніть вогонь.
Розлийте гарячий маринад по банках.
Стерилізують банки з морквою зручним для вас способом протягом 10 хвилин.
Засукайте банки металевими кришками і залиште до повного охолодження, потім приберіть в темне прохолодне місце.