Рецепт Консервована морква фото

Консервована морква
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Морква, Часник
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Заготовки, Маринування

Впевнена, багато хто навіть не замислювалися про те, що моркву можна маринувати! Але ж виходить дуже смачно! Це відмінна закуска нарівні з маринованими огірочками і перцем.

Дуже смачною за цим рецептом виходить зовсім молоденька, тоненька морквина, вона зовсім ніжна і навіть солодкувата. Але таку, на жаль, практично ніде не продають, таке задоволення можуть дозволити собі тільки власники власних городів. Але навіть така морква, як у мене, добре промаринуватися, наситившись ароматом часнику, виходить просто приголомшливою, її можна подавати до будь-яких м'ясних страв. А ще завдяки своєму яскравому кольору вона завжди робить стіл святковим і ошатним.

  • Морква - 750 грам
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Оцет - 3 Ст. Ложки
консервована морква - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Я використовую молоду, але вже досить велику морква.
консервована морква - фото крок 2
Якщо використовуєте велику моркву, поріжте її на невеликі шматочки, можна довгі, як палички, а можна на кружечки. Якщо ж використовуєте тонку морквину, то її можна не різати зовсім.
консервована морква - фото крок 3
Часник порізати дрібними шматочками, соломкою або навіть просто видавіть через прес.
консервована морква - фото крок 4
Морква разом з часником складіть в чисті стерилізовані банки.
консервована морква - фото крок 5
Приготуйте маринад. Для цього в невеликій каструльці закип'ятіть воду разом з цукром і сіллю, потім додайте необхідну кількість оцту і вимкніть вогонь.
консервована морква - фото крок 6
Розлийте гарячий маринад по банках.
консервована морква - фото крок 7
Стерилізують банки з морквою зручним для вас способом протягом 10 хвилин.
консервована морква - фото крок 8
Засукайте банки металевими кришками і залиште до повного охолодження, потім приберіть в темне прохолодне місце.

Схожі рецепти