Рецепт Консервована спаржева квасоля фото

Консервована спаржева квасоля
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Спаржа
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Спаржева квасоля містить корисні поживні речовини і вітаміни. Росте вона навіть у ледарів, а консервується дуже просто. Консервована спаржева квасоля використовується для приготування рагу.

Опис приготування:

Для консервування краще вибирати свіжу щільну спаржеву квасолю. Інгредієнти для цього рецепта розраховані на дві літрові баночки.

Як консервувати спаржеву квасолю?

1. Стручки квасолі ретельно промийте. Ображати кінчики.

2. Прогрійте стручки в киплячій воді протягом п'яти хвилин, потім злийте воду і охолодіть спаржу.

3. Приготуйте маринад. Для цього розчиніть сіль в двох літрах води і закип'ятіть.

4. Квасоля розкладіть по простерилізувати літровим банкам і залийте киплячим маринадом. Потім в кожну банку влийте по по дві столові ложки оцту.

5. Банки прикрийте стерильними кришками і ставте стерилізувати на півгодини. Охолодіть і переставте в прохолодне темне місце для зберігання.

Консервована спаржева квасоля використовується в приготуванні соусів, овочевих і м'ясних рагу, різних гарнірів і супів. Можна її подати як холодну закуску або гарнір до м'яса. А можна також прогріти на оливковій олії і потерти зверху сиру.

Смачного!

  • Спаржева квасоля - 2 кілограма
  • Вода - 2 L
  • Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
  • Оцет - 4 Ст. Ложки
Для консервування краще вибирати свіжу щільну спаржеву квасолю. Інгредієнти для цього рецепта розраховані на дві літрові баночки.

Як консервувати спаржеву квасолю?

1. Стручки квасолі ретельно промийте. Ображати кінчики.

2. Прогрійте стручки в киплячій воді протягом п'яти хвилин, потім злийте воду і охолодіть спаржу.

3. Приготуйте маринад. Для цього розчиніть сіль в двох літрах води і закип'ятіть.

4. Квасоля розкладіть по простерилізувати літровим банкам і залийте киплячим маринадом. Потім в кожну банку влийте по по дві столові ложки оцту.

5. Банки прикрийте стерильними кришками і ставте стерилізувати на півгодини. Охолодіть і переставте в прохолодне темне місце для зберігання.

Консервована спаржева квасоля використовується в приготуванні соусів, овочевих і м'ясних рагу, різних гарнірів і супів. Можна її подати як холодну закуску або гарнір до м'яса. А можна також прогріти на оливковій олії і потерти зверху сиру.

Смачного!

Схожі рецепти