Спаржева квасоля на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Спаржева квасоля - чудовий гарнір, відрізняється унікальним смаком. Ставити на зиму її нескладно, а їсти дуже приємно! Простий рецепт спаржевої квасолі на зиму стане в нагоді кожній господині.
Для того, щоб приготувати спаржеву квасоля на зиму за класичним рецептом, нам потрібно спочатку промити квасолю і відрізати всі непривабливі і висохлі кінчики. А потім - готувати по нижчеподаному рецептом. Отже, рецепт спаржевої квасолі на зиму!
- Спаржева квасоля - 2, 5 кілограма
- Вода - 2 L
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 8 Ст. Ложок
- Оцет 9-проц. - 250 мілілітрів
- Чорний перець горошком - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Часник (по бажанню) - 6-9 зубчиків
1
Бланшируйте очищену квасолю в киплячій воді протягом 3-4 хвилин.
2
На дно підготовлених заздалегідь і стерилізованих банок покладіть по пару зубчиків часнику.
3
У банки досить щільно вмістите спаржеву квасолю.
4
Зваріть маринад з води, цукру, солі, оцту, чорного перцю і лаврового листа.
5
Гарячим маринадом залийте спаржеву квасолю, банки закатати і накрийте ковдрою на ніч.
6
Квасоля зберігайте в темному, прохолодному місці. Використовуйте в приготуванні салатів, в якості закуски або гарніру. Смачного!