Маринована спаржева квасоля
(покроковий рецепт з фото)
Спаржева квасоля багата білками і за цим показником вона близька м'яса. Готується вона швидко, при вирощуванні догляду практично не вимагає. Чудо, не продукт. Спробуйте замаринувати!
Немає нічого простіше, ніж маринування спаржевої квасолі. А блюдо виходить королівське! З маринованої квасолею, Крім того, що її можна їсти і без добавок, готуються різні салати. І в гасіння та супи вона підходить. Тому замаринувати спаржеву квасолю на зиму - дуже навіть корисно. При цьому, корисно не тільки тому, що вона поможе будь-якій господині в швидкому приготуванні смачної страви, але і корисно тим, що квасоля містить в собі дуже багато вітамінів і мікроелементів.
А покроковий простий рецепт маринування спаржевої квасолі такий:
1. Промийте квасоля, ображати кінчики, наріжте рівними брусочками (якщо квасоля довга) і поваріть протягом 5 хвилин. Квасоля кидайте у воду, коли вона закипить.
2. Приготуйте банки - простерилизуйте і просушіть.
3. Почистіть зубчики часнику і промийте гілочки кропу.
4. У банки складіть по зубчику часнику і гілочці кропу. Злийте квасоля через друшляк і також покладіть в банки по плічка.
5. Зваріть маринад. Для цього поставте в каструлі кип'ятити воду, додайте туди сіль, цукор і оцет. Коли сіль і цукор розчиняться, а вода закипить, залийте спаржеву квасолю.
6. Банки відразу ж закатати стерильними кришками, переверніть догори дном на ковдру. Укутайте ще однією ковдрою і залиште до охолодження.
Маринована спаржева квасоля готова! Вживайте закуску, гарнір, в салати і соуси. Смачного!
- Спаржева квасоля - 1 кілограм
- Вода - 0, 5 L
- Сіль - 10 грам
- Цукор - 50 грам
- Оцет 9-проц. - 50 мілілітрів
- Кріп (гілочки) - 2-3 штук
- Часник зубчиками - 3-4 штук
А покроковий простий рецепт маринування спаржевої квасолі такий:
1. Промийте квасоля, ображати кінчики, наріжте рівними брусочками (якщо квасоля довга) і поваріть протягом 5 хвилин. Квасоля кидайте у воду, коли вона закипить.
2. Приготуйте банки - простерилизуйте і просушіть.
3. Почистіть зубчики часнику і промийте гілочки кропу.
4. У банки складіть по зубчику часнику і гілочці кропу. Злийте квасоля через друшляк і також покладіть в банки по плічка.
5. Зваріть маринад. Для цього поставте в каструлі кип'ятити воду, додайте туди сіль, цукор і оцет. Коли сіль і цукор розчиняться, а вода закипить, залийте спаржеву квасолю.
6. Банки відразу ж закатати стерильними кришками, переверніть догори дном на ковдру. Укутайте ще однією ковдрою і залиште до охолодження.
Маринована спаржева квасоля готова! Вживайте закуску, гарнір, в салати і соуси. Смачного!