Рецепт Консервована квасоля в томатному соусі фото

Консервована квасоля в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Бобові , Квасоля
Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 15-20
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Пропоную вам оригінальний спосіб консервування квасолі з салом, як люблять це американці. Виходить смачно і пікантно. І вистачає надовго. Рекомендую всім взяти на замітку цей цікавий рецепт!

Опис приготування:

Щоб приготувати консервовану квасолю в томатному соусі, американці використовують спеціальне пристосування для консервації, чимось нагадує воно скороварку. Тому консервують вони квасоля суху і навіть не варять її. Але, так як ми живемо в інших широтах, можна квасоля і відварити. Для цього її замочіть на ніч попередньо, а потім відваріть. Якщо будете використовувати мед для соусу, беріть рідкий. Дивіться в моєму рецепті, як приготувати консервовану квасолю в томатному соусі.

  • Квасоля біла суха - 1 кілограм
  • Цибуля - 2 штуки
  • Томатна паста - 400 грам
  • Цукор коричневий - 0, 25 склянки
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка
  • Мед або сироп klenovиy - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 3 склянки
консервована квасоля в томатному соусі - фото крок 1
Промийте і переберіть суху квасолю. Залийте її водою на ніч, щоб розбухла. На наступний день відваріть до напівготовності.
Розподіліть по стерилізованих банках (у мене було 8 півлітрових банок).
Цибуля чистий, поріжте кубиками і додайте в кожну банку (по 2-3 ст.Л. Приблизно виходить).
консервована квасоля в томатному соусі - фото крок 2
У каструлю викладіть томатну пасту.
консервована квасоля в томатному соусі - фото крок 3
Додайте цукор коричневий.
консервована квасоля в томатному соусі - фото крок 4
Додайте гірчицю.
консервована квасоля в томатному соусі - фото крок 5
Додайте мед або кленовий сироп. Влийте воду. Доведіть до кипіння і добре перемішайте, щоб всі інгредієнти розчинилися.
консервована квасоля в томатному соусі - фото крок 6
Залийте квасолю половиною соусу, потім додайте по шматку сала (можете просто посолити, якщо не любите сало).
консервована квасоля в томатному соусі - фото крок 7
Потім розлийте весь соус. Якщо його не вистачить, долийте окропу, щоб залишилося сантиметра півтора до кришки.
консервована квасоля в томатному соусі - фото крок 8
Засукайте банки, переверніть їх догори дном і укутайте, дайте охолонути в такому положенні. Потім можете перевернути назад і зберігати в коморі або холодильнику.
Готову консервовану квасолю в томатної соусі можна використовувати в приготуванні багатьох страв. Смачного!

Схожі рецепти