Кіш з лососем та крес-салатом
(покроковий рецепт з фото)
Кіш з лососем та крес-салатом - смачна випічка, яка стане прикрасою будь-якого столу. Жирненький лосось в поєднанні з пісочним тістом, салатом і ніжним вершковим соусом - просто смакота.
Кіш з лососем та крес-салатом - прекрасна домашня випічка. Ділюся рецептом, як приготувати такий пиріг. Для тіста всі інгредієнти повинні бути холодними (крім борошна і солі, звичайно), пісочне тісто не любить перегріву. У цьому пирозі родзинка - наявність кунжуту, який дає додатковий хрест і цікаву ноту тесту. У начинку замість лосося можна покласти форель або іншу жирну рибу. Я одного разу пробувала з морським окунем, теж вийшло непогано. Кресс-салат можна замінити шпинатом або іншою зеленню. Просто, швидко і дуже смачно. Візьміть цей рецепт на замітку!
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 225 грам
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Вершкове масло - 175 грам(150 г. Для тіста + 25 гр. Для начинки)
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Лосось філе - 400 грам
- Біле вино - 4 Ст. Ложки
- Вершки 30% - 300 мілілітрів
- Яйце - 3 штуки
- Кресс-салат - 1 пучок
Кунжут підсмажте на сковороді кілька хвилин, остудіть.
Змішайте кунжут з маслом (150 г), борошном, сметаною, сіллю.
Замісити тісто, відправте в холодильник на 20 хвилин.
Руками укладіть тісто у форму, розподіліть рівномірним шаром. Зробіть проколи вилкою, зверху застеліть папером для випічки і всипте квасоля. Надішліть в розігріту до 160 градусів духовку на 15 хвилин.
Коли заготовка дійде до напівготовності, змастіть верх яйцем, поставте в духовку ще на одну хвилину.
Філе поріжте на невеликі шматочки, обсмажте на олії 12-15 хвилин, додайте вино і випарити алкоголь.
Яйця збийте з вершками. Покладіть рибу в заготовку з тіста, додайте салат і залийте сумішшю з яєць і вершків.
Надішліть пиріг в розігріту до 190 градусів духовку на 25-30 хвилин. Пиріг готовий!