Рецепт Кіш з лососем та крес-салатом фото

Кіш з лососем та крес-салатом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Лосось , Риба та морепродукти , Молочні продукти , Зелень , Пісочне тісто , Листя салату
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Випічка , Пироги , Кіш
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 50 хв.

Кіш з лососем та крес-салатом - смачна випічка, яка стане прикрасою будь-якого столу. Жирненький лосось в поєднанні з пісочним тістом, салатом і ніжним вершковим соусом - просто смакота.

Опис приготування:

Кіш з лососем та крес-салатом - прекрасна домашня випічка. Ділюся рецептом, як приготувати такий пиріг. Для тіста всі інгредієнти повинні бути холодними (крім борошна і солі, звичайно), пісочне тісто не любить перегріву. У цьому пирозі родзинка - наявність кунжуту, який дає додатковий хрест і цікаву ноту тесту. У начинку замість лосося можна покласти форель або іншу жирну рибу. Я одного разу пробувала з морським окунем, теж вийшло непогано. Кресс-салат можна замінити шпинатом або іншою зеленню. Просто, швидко і дуже смачно. Візьміть цей рецепт на замітку!

  • Кунжут - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 225 грам
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Вершкове масло - 175 грам(150 г. Для тіста + 25 гр. Для начинки)
  • Крем - 2-3 Ст. Ложок
  • Лосось філе - 400 грам
  • Біле вино - 4 Ст. Ложки
  • Вершки 30% - 300 мілілітрів
  • Яйце - 3 штуки
  • Кресс-салат - 1 пучок
кіш з лососем та крес-салатом - фото крок 1
Кунжут підсмажте на сковороді кілька хвилин, остудіть.
кіш з лососем та крес-салатом - фото крок 2
Змішайте кунжут з маслом (150 г), борошном, сметаною, сіллю.
кіш з лососем та крес-салатом - фото крок 3
Замісити тісто, відправте в холодильник на 20 хвилин.
кіш з лососем та крес-салатом - фото крок 4
Руками укладіть тісто у форму, розподіліть рівномірним шаром. Зробіть проколи вилкою, зверху застеліть папером для випічки і всипте квасоля. Надішліть в розігріту до 160 градусів духовку на 15 хвилин.
кіш з лососем та крес-салатом - фото крок 5
Коли заготовка дійде до напівготовності, змастіть верх яйцем, поставте в духовку ще на одну хвилину.
кіш з лососем та крес-салатом - фото крок 6
Філе поріжте на невеликі шматочки, обсмажте на олії 12-15 хвилин, додайте вино і випарити алкоголь.
кіш з лососем та крес-салатом - фото крок 7
Яйця збийте з вершками. Покладіть рибу в заготовку з тіста, додайте салат і залийте сумішшю з яєць і вершків.
кіш з лососем та крес-салатом - фото крок 8
Надішліть пиріг в розігріту до 190 градусів духовку на 25-30 хвилин. Пиріг готовий!

Схожі рецепти