Суп з крес-салату
(покроковий рецепт з фото)
Не завжди вдається готувати з по-справжньому корисних продуктів, які навіть при тепловій обробці залишають в собі багато корисних властивостей. В першу чергу, це стосується овочів і зелені.
Купила я недавно крес-салат і вибирала, що з ним зробити. Адже цей інгредієнт просто джерело вітамінів, кальцію, магнію, антиоксидантів, йоду та іншого. Просто корисна бомба. Тому я вирішила описати вам, як приготувати суп з крес-салату. Він виходить легкий, але в той же час ситний.
- Кресс - салат - 300 грам
- Картопля - 500 грам
- Ріпчаста цибуля - 250 грам
- Вершки жирні - 1/3 склянки
- Мускатний горіх мелений - 0, 25 чайних ложки
- Вершкове масло - 20 грам
- Оливкова олія - 1, 5 Ст. Ложки
- Бульйон - 2 L
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Картоплю і цибулю почистіть, помийте і наріжте кубиками.
У каструлі розігрійте вершкове і оливкове масло. Обсмажте в них цибулю протягом 7 хвилин, постійно помішуючи.
Тепер до цибулі додайте картоплю і залийте все бульйоном. Доведіть до кипіння і варіть 13 хвилин.
В цей час промийте крес-салат. Видаліть жорсткі стебла, а решта крупно наріжте.
Зменшіть вогонь, на якому стоїть бульйон. Додайте в нього салат, перець, сіль, мускатний горіх. Доведіть до кипіння і варіть ще 6 хвилин.
Потім внесіть вершки, перемішайте, зніміть суп з вогню.
Суп подрібнити блендером і подавайте зі сметаною або натуральним йогуртом. Смачного!