Бальзамічний соус для салату
(покроковий рецепт з фото)
Замість звичних сметани, майонезу і різних масел пропоную спробувати в якості заправки такий ось простий варіант. Рецепт, як приготувати бальзамічний соус для салату, прямо перед вами.
У бальзамічного соусу кисло-солодкий смак і неперевершений аромат, який виходить завдяки обсмажування кунжутного насіння. Такий соус підійде до овочевих салатів з великою кількістю зелені, а також з додаванням сиру. Завдяки докладної інструкції з фотографіями вам з легкістю вдасться його повторити.
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Оцет бальзамічний - 2 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Кунжутне насіння - 1 Ст. Ложка
- Лимон - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Насамперед в миску наливаємо оливкову олію, додаємо до нього бальзамічний оцет, віночком ретельно перемішуємо.
2. Додаємо гірчицю (слабку), сіль і перець. Лимон моєму і розрізаємо на 2 частини, видавлюємо сік однієї половинки, в миску додаємо 2 столові ложки лимонного соку.
3. На вогонь ставимо сковороду, на розігріту суху сковороду кидаємо кунжутне насіння. Злегка обсмажуємо їх до появи золотистого кольору, головне не перепечеться, інакше смак соусу буде гірким.
4. Готові насіння додаємо в соус, все ретельно перемішуємо до однорідної консистенції (хвилин 5).