Рецепт Бальзамічний соус для салату фото

Бальзамічний соус для салату
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Насіння
Дієтичне харчування
На швидку руку
Салати, Соуси, До салату

Замість звичних сметани, майонезу і різних масел пропоную спробувати в якості заправки такий ось простий варіант. Рецепт, як приготувати бальзамічний соус для салату, прямо перед вами.

У бальзамічного соусу кисло-солодкий смак і неперевершений аромат, який виходить завдяки обсмажування кунжутного насіння. Такий соус підійде до овочевих салатів з великою кількістю зелені, а також з додаванням сиру. Завдяки докладної інструкції з фотографіями вам з легкістю вдасться його повторити.

  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Оцет бальзамічний - 2 Ст. Ложки
  • Гірчичний - 1 Ст. Ложка
  • Кунжутне насіння - 1 Ст. Ложка
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
бальзамічний соус для салату - фото крок 1
1. Насамперед в миску наливаємо оливкову олію, додаємо до нього бальзамічний оцет, віночком ретельно перемішуємо.
бальзамічний соус для салату - фото крок 2
2. Додаємо гірчицю (слабку), сіль і перець. Лимон моєму і розрізаємо на 2 частини, видавлюємо сік однієї половинки, в миску додаємо 2 столові ложки лимонного соку.
бальзамічний соус для салату - фото крок 3
3. На вогонь ставимо сковороду, на розігріту суху сковороду кидаємо кунжутне насіння. Злегка обсмажуємо їх до появи золотистого кольору, головне не перепечеться, інакше смак соусу буде гірким.
бальзамічний соус для салату - фото крок 4
4. Готові насіння додаємо в соус, все ретельно перемішуємо до однорідної консистенції (хвилин 5).

Схожі рецепти